
Πολωνία: Θα βοηθήσει τη Σουηδία και τη Φινλανδία «αν δεχτούν επίθεση προτού ενταχθούν στο ΝΑΤΟ»
Η Πολωνία στηρίζει την ένταξη των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ.
Η Πολωνία θα βοηθήσει τη Σουηδία και τη Φινλανδία, σε περίπτωση που δεχτούν επίθεση προτού γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ, δήλωσε σήμερα ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι.
“Θεωρώ την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ μια σημαντική ένδειξη της ενίσχυσης της ασφάλειας στην Ευρώπη”, είπε ο ίδιος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
«Σαφές»
“Θέλω να καταστήσω σαφές ότι σε περίπτωση επίθεσης εις βάρος της Σουηδίας ή της Φινλανδίας στη διάρκεια της διαδικασίας ένταξής τους, η Πολωνία θα προστρέξει σε βοήθειά τους”, τόνισε ο πολωνός πρωθυπουργός.
Η Φινλανδία και η Σουηδία αιτήθηκαν επισήμως να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ χθες Τετάρτη, μια απόφαση που πυροδοτήθηκε από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και σήμανε την έναρξη της διαδικασίας ένταξής τους στη Συμμαχία, η οποία αναμένεται να χρειαστεί μόνο λίγες εβδομάδες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ιράν: Και το Κρεμλίνο επιβεβαιώνει τη συνάντηση Πούτιν – Αραγτσί «στην Αγία Πετρούπολη»
- Σικελία: Αναχωρεί για τη Γάζα ο μεγαλύτερος μέχρι σήμερα στόλος με ανθρωπιστική βοήθεια
- Επίθεση – Ουάσιγκτον: Η βία δεν έχει θέση «στη δημοκρατία μας», τονίζει ο Ομπάμα
- Πετρέλαιο: Αυξάνονται οι τιμές κατά 2% και πλέον ελλείψει συνομιλιών ΗΠΑ – Ιράν
- SIPRI: Οι παγκόσμιες στρατιωτικές δαπάνες πλησίασαν τα 3 τρισ. δολάρια το 2025
- Λίβανος: 14 νεκροί, ανάμεσά τους 2 παιδιά στις επιθέσεις του Ισραήλ


