Κτηνοτρόφοι: Έρχονται πληρωμές για ζωοτροφές και συνδεδεμένες
Πληρωμές θα γίνουν και από τον ΕΛΓΑ για αποζημίωση από φυσικές καταστροφές
Το ποσό των 50 εκατ. ευρώ αναμένεται να καταβληθεί σήμερα Μ. Δευτέρα, στους κτηνοτρόφους της χώρας για την αγορά ζωοτροφών.
Παράλληλα, στην Μ. Τρίτη και την Μ. Τετάρτη θα καταβληθούν 101 εκατ. ευρώ από τις συνδεδεμένες ενισχύσεις κτηνοτρόφων που θα δίδονταν στο τέλος Μαΐου για το γάλα και για το βόειο κρέας.
Τις παραπάνω ανακοινώσεις έκανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς μιλώντας στο προσυνέδριο της ΝΔ, αναφέροντας ότι «ο πρωτογενής τομέας είναι ο μόνος τομέας στη χώρα που έχει λάβει ειδική ενίσχυση από την κυβέρνηση με στοχευμένες δράσεις από εθνικούς πόρους» συμπληρώνοντας ότι «αναμένουμε το επόμενο διάστημα και ευρωπαϊκές δράσεις που θα βοηθήσουν πραγματικά την πολύ δύσκολη αυτή συγκυρία, η οποία κατά βάση έχει ως θύματα τους κτηνοτρόφους».
Επίσης, αύριο Μ. Τρίτη ο ΕΛΓΑ θα πληρώσει στους δικαιούχους το ποσό των 30 εκατ. ευρώ, το οποίο μεταφέρθηκε στους λογαριασμούς του Οργανισμού την περασμένη Παρασκευήτα 15 Απριλίου κατόπιν έγκρισης του πρωθυπουργού κ.Κυριάκου Μητσοτάκη και των υπουργών κ.κ. Γ. Γεωργαντά και Θ. Σκυλακάκη.
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων χαρακτήρισε «ραχοκοκαλιά» της περιφέρειας τον πρωτογενή τομέα, εξηγώντας ότι ευθύνη της κάθε κυβέρνησης είναι «να δημιουργήσει εκείνες τις υποδομές, αλλά και εκείνο το πλαίσιο, με τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, έτσι ώστε ο μόχθος και ο κόπος του Έλληνα αγρότη πραγματικά με δίκαιο τρόπο, να του επιστρέψει αυτά που του αναλογούν» ενώ αναφέρθηκε σε μια σειρά έργων που θα εκσυγχρονίσουν τον πρωτογενή τομέα και σχετίζονται με τα αρδευτικά δίκτυα, τα φράγματα, αλλά και τις παρεμβάσεις στην αγροτική οδοποιία.
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
- Η πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει «εκλογικό» και ψηφιακό «πραξικόπημα» στην Ονδούρα
- Σε προχωρημένες επαφές με τον Μόντε Μόρις ο Ολυμπιακός (vid)
- Champions League: Η βαθμολογία της League Phase – Η θέση του Ολυμπιακού μετά τη νίκη του (pic)
- Ευρωκοινοβούλιο: Το άρθρο 86 και τα εμπόδια στην απονομή δικαιοσύνης – Ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Δικαίου έναντι διατάξεων
- Μπαρτσελόνα – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-1: Ο Κουντέ έδωσε πολύτιμη νίκη στους «μπλαουγκράνα» (vid)
- Πανδαισία: Όλα τα γκολ από τα αποψινά παιχνίδια του Champions League (vids)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)




























![Μπλόκα με χιλιάδες τρακτέρ σε όλη τη χώρα – Κλιμακώνουν οι αγρότες και πιέζουν την κυβέρνηση [Live χάρτης]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/6766446-1-315x220.jpg)
![Ενισχύσεις: Ποια ποσά ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι κατέβαλε στους αγρότες [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/TSC_4_LARISA-4-315x220.jpg)












![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)
































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442