Όλα τα μυστικά για τέλειο πασχαλινό τσουρέκι
Ακολουθήστε την συνταγή του Χρήστου Βεργάδου
Ο σεφ Χρήστος Βεργάδος μας δείχνει πώς να φτιάξουμε αφράτα πασχαλινά τσουρέκια στην κουζίνα της εκπομπής «Χαμογέλα και Πάλι!».
Υλικά για τη συνταγή:
Για το προζύμι:
250 ml νερό
250 ml γάλα
500 γρ. αλεύρι δυνατό
100 γρ. νωπή μαγιά
Για τη ζύμη:
1 κιλό αλεύρι
400 γρ. ζάχαρη
250 γρ. βούτυρο κρεμώδες
6 αυγά
15 γρ. μαχλέπι τριμμένο
15 γρ. κακουλέ τριμμένο
3 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
Για το άλλειμμα:
1 αυγό
50 γρ. γάλα
- Πέιν: «Η Παρτιζάν μου έδωσε μια ευκαιρία – Μίλησα με τον Ουάσινγκτον πριν έρθω»
- Ρωσία: Γιατί η Μόσχα είναι απίθανο να αποδεχτεί το σχέδιο Ουάσινγκτον – Κιέβου για τον τερματισμό του πολέμου
- Λέρος: Ισχυρή χαλαζόπτωση στο νησί – Το «έστρωσε» ανήμερα των Χριστουγέννων
- Μυστήριο περιστατικό στο Λιχτενστάιν: Τέσσερα μέλη της ίδιας οικογένειας βρέθηκαν νεκρά – Ερευνώνται τα αίτια
- Πρωτιά της Κρήτης στις διεθνείς αεροπορικές αφίξεις το 2025
- Άι Βασίλης από τα Temu – Γιατί ο «ανένδοτος» της ΕΕ κατά των εισαγωγών από κινέζικες πλατφόρμες μπάζει νερά


