Η αχίλλεια πτέρνα της πανηγυρικής Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων, για την αποθέωση του προέδρου-ηθοποιού της φίλης Ουκρανίας Ζελένσκι δεν ήταν η εκτός του πρωτοκόλλου συνεμφάνιση ενός μαχητή του νεοναζιστικού ουκρανικού τάγματος Αζόφ. Το αδύνατο και ασυγχώρητο συμπτωματικό ή προσχεδιασμένο ατόπημα αυτού του … πανηγυρικού γεγονότος, ήταν η αποσιώπηση της εγκληματικής εισβολής των τουρκικών στρατευμάτων του Αττίλα 1 και Αττίλα 2 στην Κύπρο, από τον κεντρικό ομιλητή μέσω τηλεόρασης, πρόεδρο της Ουκρανίας και … δημοφιλή πρωταγωνιστή της πολεμικής τραγωδίας, Ζελένσκι, σ’ αυτή την Ολομέλεια της Βουλής μας.

Η μείζων και ελάσσων αντιπολίτευση του Κοινοβουλίου μας είχε το δικαίωμα να στιγματίσει την συνεμφάνιση Ζελένσκι και ενός Αζόφου νεοναζιστή στην Ολομέλεια της Βουλής μας. Άλλο τόσο όμως εδικαιούτο η αντιπολίτευση να καυτηριάσει τους ουκρανούς ομιλητές για την περιφρονητική αποσιώπηση του επί 47 χρόνια ατιμώρητου χρονικού της εισβολής και κατοχής στο 40% της επικράτειας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Χωρίς καμία υπερβολή, η παράλειψη της αναφοράς στην εισβολή στην Κύπρο χρεώνεται στον πρόεδρο του Κοινοβουλίου μας κ. Κωνσταντίνου Τασούλα, ο οποίος επικαλέσθηκε με μη πειστικά επιχειρήματα την ανοχή των μάλλον αγενών επισκεπτών της Βουλής μας μέσω της μακρόθεν τηλεοπτικής σύνδεσής τους.

Επικαλέσθηκε λοιπόν ο κ. Τασούλας το επιχείρημα ότι σε παρόμοιες εκδηλώσεις τηρείται το διπλωματικό πρωτόκολλο της αρμόδιας, συγκροτημένης από διπλωμάτες επιτροπής της Βουλής. Εύγε λοιπόν και στον αξιότιμο κ. Πρόεδρο του Κοινοβουλίου και την … δραστήρια επιτροπή του, που έβαλαν στο ράφι των αζήτητων το συγγενές με τη θηριώδη εισβολή στην Ουκρανία με την εξίσου και επί 47 χρόνια χρονικό της ατιμώρητης εισβολής και κατοχής της βόρειας Κύπρου. Και ας μη επικαλούνται λήθη ή πλάνη, δηλαδή «ελαφρυντικά» που δεν απαλλάσσουν από τις ευθύνες τους τα υψηλά αξιώματα…

Από το εικονιζόμενο αυτό νεοναζιστικό τάγμα ΑΖΟΦ προέρχονται οι δύο … συναγωνιστές του Ζελένσκι που εισχώρησαν από την κερκόπορτα του ελληνικού κοινοβουλίου και χειροκροτήθηκαν από μεγάλη κυβερνητική μερίδα της Ολομέλειας. Οι ΑΖΟΦ είναι επισήμως ενταγμένοι στον ουκρανικό στρατό.

Η σιωπή των αμνών

Προσωπικά εκτιμώ ότι αυτό το φιάσκο της μετατροπής μιας πανηγυρικής κοινοβουλευτικής Ολομέλειας σε πεδίο έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης, δεν επιτρέπεται να κατηγορηθεί ως κατακριτέα συμπεριφορά από τους διαφωνούντες για την κυβερνητική κάλυψη των, κατά την επιεικέστερη εκτίμηση, ανόητων ή ανάγωγων ουκρανών επισκεπτών της Βουλής μας.

Απεναντίας, η παρωδία αυτής της κοινοβουλευτικής Ολομέλειας είναι ταυτόχρονα και μια αφορμή για την αφύπνιση και τον τερματισμό της εθελοδουλικής σιωπής μιας σειράς πειθήνιων αμνών της ελληνικής Πολιτείας στον αδιόρθωτο στρατοκρατικό αφέντη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ακούει στο όνομα ΝΑΤΟ.

Με άλλα λόγια, το χρονικό της 47χρονης υποδούλωσης, με όπλα και την κάλυψη του ΝΑΤΟ, της αδελφής Κύπρου, από τους τούρκους εισβολείς του αρχιμακελάρη ψευδοσοσιαλιστή τούρκου προέδρου Μπουλέν Ετσεβίτ, παραμένει ατιμώρητο από την αδιαφορία και την αδράνεια των κατά καιρούς ελλήνων υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας.

Μόνον στην τελευταία εξαετία οι δύο αυτοί υπουργοί και οι πρωθυπουργοί μας ενώ συμμετείχαν σε ολομέλειες της ΕΕ, με θέμα τη συμπεριφορά της Τουρκίας, όταν οι συζητήσεις έφταναν στο κρίσιμο σημείο της επιβολής κυρώσεων για την ανθελληνική και αντικυπριακή τακτική της Τουρκίας, τότε ακριβώς το θέμα μετετίθετο για την … επόμενη Ολομέλεια! Σ’ αυτή την συστηματικά παρελκυστική και περιφρονητική κατά της Ελλάδας συμπεριφορά της ΕΕ δεν ακούστηκαν ποτέ οι Έλληνες υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών να διαμαρτύρονται για την περιφρόνηση αυτή εναντίον ενός υποδειγματικού εταίρου. Δεν κατελόγισαν ούτε μια φορά τις ευθύνες των κέντρων αποφάσεων των Βρυξελλών και του Στρασβούργου, για την περιφρόνηση αυτή. Ανάλογη και ανεξήγητη σιωπή πάνω στο ίδιο θέμα τηρούν και οι περισσότεροι από τους δικούς μας ευρωβουλευτές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Τουρκικά αποβατικά πολεμικά σκάφη, αποβιβάζουν στην Κερύνεια ολόκληρες μεραρχίες τούρκων εισβολέων (27 Ιουλίου 1974). Η εισβολή αυτή έγινε κατά τη διάρκεια των συζητήσεων ειρήνευσης στη Γενεύη.

Ανάλογη ήταν και είναι η ανοχή της περιφρόνησης προς την Ελλάδα και μάλιστα σε πολλαπλάσιο βαθμό, από την άκρως επιζήμια για την ευρωπαϊκή ασφάλεια και άμυνα, από το προδήλως αντιευρωπαϊκό και φιλοαμερικανικό ΝΑΤΟ. Ούτε και στις περιπτώσεις αυτές δεν ακούστηκε ούτε ένας υπουργός μας επί της Άμυνας να κατηγορεί ευθέως τον Στόλντεμπεργκ, γεν. γραμματέα του ΝΑΤΟ ως προστάτη του κοινοβουλευτικού δικτάτορα Ερντογάν.

Διπλασιάσθηκαν οι βάσεις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ!

Με τον τρόπο αυτό, η χώρα μας ζει στο περιθώριο όχι μόνο των διεθνοπολιτικών εξελίξεων, αλλά και πληρώνει πανάκριβα το ανθελληνικό ΝΑΤΟ. Αρκεί να θυμίσω στο σημείο αυτό, ότι μόνον στην τελευταία δεκαετία, υπερδιπλασιάσθηκαν οι αμερικανο-νατοϊκές βάσεις στην Ελλάδα. Όχι μόνον από τις κεντροδεξιές κυβερνήσεις αλλά και από την ίδια την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που δέχθηκε την εγκατάσταση τριών ακόμα βάσεων, από τις οποίες η μία είναι σήμερα το πιο προωθημένο επιθετικό ορμητήριο στο υπογάστριο της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Παλαιότερα όλοι μας, ζήσαμε τις δεκάδες έως και εκατοντάδες αεροπορικές ημερήσιες εξορμήσεις, από την αμερικανική βάση του Ακρωτηρίου Χανίων, πολεμικών αμερικανονατοϊκών αεροσκαφών, που βομβάρδιζαν ανηλεώς το Ιράκ στην περίοδο

Οι … φιλικοί αυτοί αεροπορικοί περίπατοι είχαν γίνει ρουτίνα, σε τρόπον ώστε, όταν κάποιοι ρωτούσαν, «πού πάνε αυτά τα αεροπλάνα», οι πιο σκωπτικοί τους απαντούσαν: «Πάνε να ρίξουν κουφέτα σε γάμους ιρακινούς»!

Ιούλιος 1974: Τουρκικό τεθωρακισμένο προελαύνει μπροστά από το Saray hotel στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας. Σε πλαϊνό κτίριο η αφίσα του Ατατούρκ.

Όμως, τα πράγματα έχουν τελείως αλλάξει σήμερα. Ενώ οι φίλοι μας άραβες μας συγχωρούσαν όταν τα μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ σφυροκοπούσαν τη Βαγδάτη. Σήμερα όμως η Ρωσική Ομοσπονδία ήδη μας κατέταξε στην black-list των κρατών με εχθρικές εναντίον της βάσεις.

Κλείνοντας το κείμενο αυτό, κρίνω σκόπιμο ν’ αναφερθώ στην επαναλαμβανόμενη δήλωση του έλληνα υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Δένδια, σύμφωνα με την οποία ο ίδιος ανέλαβε την πρωτοβουλία της διαδικασίας για την παραπομπή του Βλαντιμίρ Πούτιν για εγκλήματα πολέμου στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Ερωτάται επομένως ο αξιότιμος κύριος υπουργός: «Γιατί όχι μόνον αυτός, αλλά και οι προκάτοχοί του, επί τόσα και τόσα χρόνια, δεν εκίνησαν τη διαδικασία παραπομπής των υπευθύνων της εισβολής και κατοχής του 40% της Κυπριακής Δημοκρατίας για εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας;  Οι ομογενείς έλληνες της Ουκρανίας είναι σαρξ εκ της σαρκός της Ελλάδας και ορθώς ο κ. Δένδιας σχεδιάζει την παραπομπή των υπευθύνων για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία, στα Διεθνή Ποινικά Δικαστήρια. Γιατί όμως ο κύριος Δένδιας δεν προασπίζεται αναλόγως και τα δικαιώματα των αδελφών Κυπρίων για τα απαράγραπτα εγκλήματα πολέμου της Τουρκίας κατά της Κύπρου; Είναι ή όχι γνήσια τέκνα της πατρίδας μας οι αδελφοί Κύπριοι, επομένως και άξια της προστασίας που παρέχεται στους ομογενείς μας της Ουκρανίας ;