
Ρωσία: Εκκαθαρίσεις αξιωματικών της FSB με… εντολή Πούτιν
Δεκάδες αξιωματικοί της FSB που ασχολούνταν με το «ουκρανικό ζήτημα» απομακρύνθηκαν από την υπηρεσία με εντολή Πούτιν.
Στην αποκάλυψη ότι ο Ρώσος πρόεδρος έδωσε εντολή για μαζική εκκαθάριση στελεχών της FSB, μετά την εξέλιξη των γεγονότων στην Ουκρανία, προχώρησε ο επικεφαλής τους ιστότοπου ερευνητικής δημοσιογραφίας Bellingcat Χρίστο Γκρόζεφ.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε περίπου 150 αξιωματικοί της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας απομακρύνθηκαν από την υπηρεσία τους με εντολή του Βλαντίμιρ Πούτιν.
- Διαβάστε επίσης: Ο «γρίφος» του Σεργκέι Σοϊγκού
Ο Γκρόζεφ υποστήριξε ότι οι αξιωματικοί υπηρετούσαν στην 5η υπηρεσία, η οποία ασχολούνταν με το «ουκρανικό ζήτημα».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην επικεφαλής της 5ης υπηρεσίας της FSB αντισυνταγματάρχης Σεργκέι Μπεσέντα ήδη έχει συλληφθεί.
- Γιατί η βασίλισσα Ελισάβετ παραλίγο να πάθει «νευρικό κλονισμό» το 1969;
- Από τη Σουηδία με αγάπη: Η μια συνήθεια που τους κάνει πιο ευτυχισμένους
- Ενεργειακή κρίση: Αν δεν ληφθούν μέτρα τα ελληνικά νοικοκυριά θα χάσουν μέχρι δυο μισθούς τον χρόνο
- Κλειστές πόρτες στο ΕΣΥ για τους ασθενείς, πριν καν ξεκινήσουν
- ΕΕ: Μία δύναμη με γεωπολιτική ισχύ, αλλά χωρίς τη βούληση να την αξιοποιήσει
- Ιστορική αλλαγή για τα 100α Όσκαρ: Οι ημερομηνίες, το YouTube και το μεγάλο στοίχημα






