Αυξημένη κατά 1,1% προβλέπεται να είναι η παγκόσμια παραγωγή σίτου το 2022, φτάνοντας του 784 εκατ. τόνους, σύμφωνα με έκθεση του FAO για την προσφορά και την ζήτηση δημητριακών.
Παράλληλα, με την ολοκλήρωση του καλλιεργητικού έτους 2021, η εκτίμηση του FAO δείχνει ότι η παγκόσμια παραγωγή δημητριακών έφτασε τους 2.799 εκατ. τόνους ελαφρώς αυξημένη από το 2020, με την παραγωγή ρυζιού να φτάνει στο ιστορικό υψηλό των 520,3 εκατομμυρίων τόνων.
Συγχρόνως, η παγκόσμια χρήση των δημητριακών το 2021/2022 προβλέπεται σε 2.789 εκατομμύρια τόνους, συμπεριλαμβανομένου του επιπέδου ρεκόρ για το ρύζι, ενώ αναμένονται αυξήσεις και για τον αραβόσιτο και το σιτάρι.
Τα παγκόσμια αποθέματα σιτηρών που λήγουν το 2022 προβλέπεται να αυξηθούν κατά 2,4 % από τα αρχικά επίπεδα, κυρίως λόγω των υψηλότερων αποθεμάτων σιταριού και αραβοσίτου στη Ρωσία και την Ουκρανία. Τα παγκόσμια αποθέματα δημητριακών προς χρήση προβλέπεται στο 29,7% το 2021/22, οριακά χαμηλότερος από το προηγούμενο έτος και «εξακολουθεί να δείχνει ένα σχετικά άνετο επίπεδο προσφοράς», σύμφωνα με τον FAO.
Την ίδια στιγμή, ο FAO μείωσε την πρόβλεψή του για το παγκόσμιο εμπόριο δημητριακών κατά την τρέχουσα περίοδο εμπορίας σε 469 εκατομμύρια τόνους, σημειώνοντας συρρίκνωση σε σχέση με το επίπεδο του 2020/21, σε μεγάλο βαθμό λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και με βάση τις τρέχουσες διαθέσιμες πληροφορίες.
Οι προσδοκίες αναφέρουν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ινδία θα αυξήσουν τις εξαγωγές σιταριού, ενώ η Αργεντινή, η Ινδία και οι ΗΠΑ αποστέλλουν περισσότερο αραβόσιτο, αντισταθμίζοντας εν μέρει την απώλεια των εξαγωγών από την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας