Δευτέρα 15 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
FAO: Υψηλές αποδόσεις για σιτάρι και καλαμπόκι

FAO: Υψηλές αποδόσεις για σιτάρι και καλαμπόκι

Η παγκόσμια παραγωγή σιταριού και καλαμποκιού αυξάνεται το 2022

Η παγκόσμια παραγωγή σιταριού αναμένεται να αυξηθεί σε 790 εκατομμύρια τόνους, με αναμενόμενες υψηλές αποδόσεις και εκτεταμένη φύτευση στη Βόρεια Αμερική και την Ασία, αντισταθμίζοντας μια πιθανή ελαφρά μείωση στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και τις δυσμενείς επιπτώσεις των συνθηκών ξηρασίας στις καλλιέργειες σε ορισμένες από τις χώρες της Βόρειας Αφρικής.

Σύμφωνα με τις προκαταρκτικές προβλέψεις για την παγκόσμια παραγωγή σιτηρών το 2022, που δημοσίευσε ο FAO, η συγκομιδή του καλαμποκιού θα ξεκινήσει σύντομα στο νότιο ημισφαίριο, με την παραγωγή της Βραζιλίας να αναμένεται να φτάσει σε υψηλό επίπεδο ρεκόρ και την παραγωγή στην Αργεντινή και τη Νότια Αφρική πάνω από τα μέσα επίπεδα.

Ο FAO έχει επίσης επικαιροποιήσει την πρόβλεψή του για την παγκόσμια παραγωγή δημητριακών το 2021, η οποία τελικά έφτασε τους 2.796 εκατομμύρια τόνους, σημειώνοντας αύξηση 0,7% από το προηγούμενο έτος.

Η παγκόσμια χρήση σιτηρών το 2021/2022 φαίνεται τώρα σε 2.802 εκατομμύρια τόνους, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 1,5%. Τα παγκόσμια αποθέματα δημητριακών που λήγουν το 2022 προβλέπεται να αυξηθούν ελαφρά κατά τη διάρκεια του έτους φτάνοντας τους 836 εκατομμύρια τόνους. Σύμφωνα με αυτές τις εκτιμήσεις, η αναλογία αποθεμάτων προς χρήση σιτηρών σε παγκόσμιο επίπεδο θα διαμορφωθεί στο 29,1%, «σημαδεύοντας ένα χαμηλό οκτώ ετών, αλλά εξακολουθεί να δείχνει ένα συνολικό άνετο επίπεδο προσφοράς», σύμφωνα με τον FAO.

Σύμφωνα μάλιστα με τις προβλέψεις του FAO για το παγκόσμιο εμπόριο δημητριακών, αυτό φαίνεται να φτάνει τους 484 εκατομμύρια τόνους, σημειώνοντας αύξηση 0,9% σε σχέση με το επίπεδο του 2020/2021. Αυτή η πρόβλεψη δεν προϋποθέτει πιθανές επιπτώσεις από τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Sports in

Μπερνάρ: Oι βαθμοί που δίνει στον ΠΑΟ σε ένα «τρελό» δεύτερο μισό της σεζόν (vid)

Δεύτερος σκόρερ του Παναθηναϊκού πίσω από τον Φώτη Ιωαννίδη. Αραγε, κρατά κάποια ακόμη μαγική παράσταση για τη συνέχεια ο αξιότιμος κύριος Μπερνάρ;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 15 Απριλίου 2024