Σακελλαροπούλου: Στις εκδηλώσεις για την 109η επέτειο απελευθέρωσης των Ιωαννίνων
Πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης σε μικρή κλίμακα χαρακτήρισε το Μέτσοβο η πρόεδρος της Δημοκρατίας
Με την παρουσία της στα Ιωάννινα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου τιμά τις εκδηλώσεις για την 109η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης από τον οθωμανικό ζυγό.
Η κυρία Σακελλαροπούλου μετέβη χθες το απόγευμα στο Μέτσοβο, όπου μαζί με τον προέδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, επισκέφθηκαν την Πινακοθήκη Αβέρωφ, το Οινοποιείο Αβέρωφ και το τυροκομείο του Ιδρύματος Τοσίτσα. Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Τάσος Αβέρωφ και ο διευθυντής του Γιώργος Τσομπίκος, ενημέρωσαν την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την ιστορία του τυροκομείου, αλλά και τα παραδοσιακά τυριά τα οποία παράγονται.
Στις 11:00 σήμερα το πρωί, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφτηκε το Λαογραφικό Μουσείο Μετσόβου «Αρχοντικό».
Την συμβολή των Ηπειρωτών ευεργετών στην πατρίδα, εξήρε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου από το Μέτσοβο. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε πώς οι πράξεις τους, αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση την δύσκολη εποχή που διανύουμε.
Ειδικότερα μετά την συνάντηση της με τον δήμαρχο Μετσόβου Κωνσταντίνο Τζαφέα, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και τους επικεφαλής των παρατάξεων, υπογράμισε:
«Είστε σε έναν ευλογημένο τόπο, που η αξιοποίησή του έγινε με μεγάλο σεβασμό στην παράδοση. Η συμβολή των Ηπειρωτών ευεργετών είναι σημαντική, εξαιρετικό παράδειγμα στις δύσκολες εποχές που περνάμε. Μακάρι η πράξη τους αυτή, που οδήγησε ένα μικρό μέρος στην προκοπή, να βρει μιμητές και αλλού. Εσείς, σήμερα, έχετε μια καλή αφετηρία. Για την πρόοδο του τόπου ο τουρισμός είναι σίγουρα σημαντικός, δεν αποτελεί όμως τη μοναδική λύση, καθώς είναι σημαντική και η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα, με τα προϊόντα της περιοχής, καθώς και η αξιοποίηση των παραδοσιακών τεχνών. Γι΄αυτό και το Μέτσοβο αποτελεί ένα σπουδαίο δείγμα βιώσιμης ανάπτυξης σε μικρή κλίμακα».
Το απόγευμα, η κυρία Σακελλαροπούλου θα επισκεφθεί το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Θεόδωρος Παπαγιάννης», στο Ελληνικό Ιωαννίνων. Στη συνέχεια θα μεταβεί στα Ιωάννινα, για να παραστεί στην πανηγυρική εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, στο πλαίσιο των «Ελευθερίων 2022».
- «Είμαστε απροστάτευτοι»: Τα πολλαπλά προβλήματα αγροτών και κτηνοτρόφων μέσα από δύο προσωπικές ιστορίες
- Οι αλεπούδες τα τελευταία χρόνια «βολτάρουν» στις κεντρικές πόλεις ακόμα και στην Αθήνα – Πώς εξηγείται;
- Τσιτσιπάς για το γήπεδο: «Έχω να παίξω πάνω από μία δεκαετία σε τόσο κακό κορτ»
- Αυστραλία: Στην παραλία Μπόνταϊ ο Ισραηλινός πρόεδρος Χέρτζογκ – Διαμαρτυρίες για την επίσκεψή του
- Γρηγόρης Αρναούτογλου για τον θάνατο της μητέρας του: Παρακαλάς να «φύγει» για να μην τυραννιέται, τότε νιώθεις την απώλεια
- Άρτα: Την ώρα που θήλαζε ένιωσε αδιαθεσία η 35χρονη που πέθανε – Πρόλαβε να πάρει τηλέφωνο τον σύζυγό της

