Μετά από μια μεγάλη μάχη, που διήρκησε 2 ώρες και 40 λεπτά, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του μαχητικού Αλεχάντρο Νταβίνοβιτς Φοκίνα με 2-1 και να πάρει την πρόκριση στον δεύτερο γύρο του τουρνουά που γίνεται στο Ρότερνταμ.

Ο Ελληνας τενίστας είχε πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, αλλά στο τρίτο σετ μίλησε η κλάση και η ποιότητά του και κατάφερε να αποκλείσει τον Ισπανό (7-5, 6-7 [1], 6-4), που έδειξε πολλές φορές κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ικανός να κάνει τη… ζημιά.

Στην επόμενο γύρο ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Χάρις – Ιβάσκα. Οι δύο τενίστες θα παίξουν την Τετάρτη, ενώ το ματς των «16» θα διεξαχθεί την Πέμπτη (10/2).

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκίνησε πολύ δυνατά το παιχνίδι και με μπρέικ στο δεύτερο γκέιμ προηγήθηκε με 2-0. Ωστόσο, ο Ισπανός αντέδρασε και απάντησε με το ίδιο… νόμισμα (2-2). Ο Ελληνας τενίστας δεν… πτοήθηκε και έκανε νέο μπρέικ (3-2), με τον Νταβίντοβιτς Φοκίνα όμως να απαντάει και πάλι και να φέρνει το παιχνίδι στα ίσια (3-3). Στο 9ο γκέιμ μάλιστα ο Ισπανός έκανε νέο μπρέικ και προηγήθηκε με 5-4. Ο ΙΒηρας σηκώθηκε για να σερβίρει για το σετ, αλλά απέτυχε. Ο Στέφανος έκανε μπρέικ και ισοφάρισε σε 5-5, ενώ λίγο αργότερα έσπασε και πάλι το σερβίς του αντιπάλου του για το 7-5 και το 1-0 στα σετ.

Στο δεύτερο σετ οι δύο τενίστες πήγαιναν χέρι χέρι μέχρι το 3-2, όταν ο Στέφανος έκανε μπρέικ και προηγήθηκε με 4-3. Όλα έδειχναν ότι ο συμπατριώτης μας θα φτάσει σε μια άνετη νίκη, αλλά ο Νταβίντοβιτς Φοκίνα δεν τα παράτησε. Πίεσε και ισοφάρισε σε 4-4. Στη συνέχεια οι δύο τενίστες κράτησαν τα σερβίς τους και το σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Ισπανός εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Στέφανου και με 7-1 ισοφάρισε σε 1-1 το ματς.

Το τρίτο σετ κύλησε χωρίς μπρέικ μέχρι το 3-3, όταν ο Στέφανος πίεσε τον Ισπανό και έκανε το μπρέικ (4-3), που του έδωσε τη δυνατότητα λίγο αργότερα (5-4) να σερβίρει για το ματς. Ο Ελληνας τενίστας δεν λάθεψε στην κρίσιμη στιγμή και με 6-4 έκανε το 2-1. Μια νίκη που αναμένεται να τον βοηθήσει πολύ ψυχολογικά ενόψει της δύσκολης συνέχειας, με τον Στέφανο να έχει πάει στο Ρότερνταμ με στόχο την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.