Σκόπια: Συνάντηση «μακεδονικής» και «τουρκικής» μειονότητας στη «Μακεδονία του Αιγαίου»
Σε συνάντηση της «μακεδονικής» με την «τουρκική» μειονότητα, στη Μακεδονία του Αιγαίου (δηλαδή, την Ελλάδα), αναφέρεται δημοσίευμα ιστοσελίδας της Β. Μακεδονίας, προαναγγέλλοντας και άλλες επαφές για «το καλό της χώρας».
«Η πρόεδρος του πρώτου και μοναδικού πολιτικού κόμματος της μουσουλμανικής τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη της Ελλάδας, Τσιντέμ Ασάφογλου, (σ.σ. πρόεδρος του κόμματος DEB) συναντήθηκε (φωτογραφία, επάνω, από την ιστοσελίδα της Β. Μακεδονίας) με τους εκπροσώπους της μακεδονικής μειονότητας Ευγενία Νατσουλίδου και τον αρχιμανδρίτη Νικόδημο Τσαρκνιά, τους ιδρυτές της (σ.σ. οργάνωσης) “Κρίστε Μισίρκοφ”, που επηρεάζει τη μακεδονική μειονότητα στην περιοχή της Εδεσσας» γράφει η ιστοσελίδα της Βόρειας Μακεδονίας.
«Οι επαφές μας θα συνεχιστούν»
«Στη συνάντηση, που διεξήχθη σε φιλικό κλίμα, συζητήθηκαν τα τρέχοντα προβλήματα των δύο μειονοτήτων, καθώς και η μελλοντική συνεργασία και έργο τους» προστίθεται στο δημοσίευμα.
«“Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα μέλη της μακεδονικής μειονότητας στη Μακεδονία του Αιγαίου που μας υποδέχτηκαν ως καλεσμένους και να ενημερώσουμε το κοινό ότι οι επαφές μας θα συνεχιστούν, δεδομένου ότι σε μια πολυπολιτισμική χώρα διαφορετικών εθνοτήτων, εκτιμώνται για το καλό της χώρας καθώς θα φέρουν πλούτο και δημοκρατία, κοινωνική ισότητα, με κάθε έννοια”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η τουρκική μειονότητα» καταλήγει στο δημοσίευμά της η ίδια ιστοσελίδα.
Πηγή: novamakedonija.com.mk, echedoros-a.gr
- Κυνηγώντας τα πλοία – φαντάσματα: Οι ΗΠΑ βάζουν στο μάτι τον «σκοτεινό στόλο»
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (10/1): Πού θα δείτε Ατρόμητος-Ολυμπιακός, Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ για τη Super League
- Αυστραλία: Κατάσταση καταστροφής στην πολιτεία Βικτόρια λόγω πυρκαγιών
- Κάποιοι θέλουν να μας πείσουν ότι μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να κυβερνήσει τη χώρα
- Συλλογικές συμβάσεις εργασίας: Αναμένονται κρίσιμες αποφάσεις του ΟΜΕΔ για διανομείς και ταχυμεταφορείς
- Για το διπλό στο Περιστέρι ο Ολυμπιακός – Δύσκολη έξοδος για τον ΠΑΟΚ






