Βρετανία – Βαριά ήττα των Τόρις στην εκλογική διαδικασία σε μέχρι πρότινος οχυρό τους
Οι Τόρις είχαν κερδίσει τη συγκεκριμένη έδρα, στην περιοχή Βόρειο Σρόψιρ, με διαφορά 23.000 ψήφων το 2019.
Το Συντηρητικό Κόμμα του Μπόρις Τζόνσον υπέστη βαριά ήττα σε εκλογική περιφέρεια που θεωρείτο προπύργιό του στην κεντρική Αγγλία στην ψηφοφορία που διεξήχθη για την πλήρωση μιας έδρας στη Βουλή των Κοινοτήτων, δείχνουν τα επίσημα αποτελέσματα που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, γεγονός που χαρακτηρίζεται ηχηρό ράπισμα για τον πρωθυπουργό, ο οποίος βρισκόταν ήδη σε δεινή θέση.
Η υποψήφια των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, η Χέλεν Μόργκαν, επιβλήθηκε με διαφορά σχεδόν 6.000 ψήφων του υποψηφίου των Τόρις στη διαδικασία αυτή, που οργανώθηκε μετά την παραίτηση του βουλευτή των Συντηρητικών Όουεν Πάτερσον, κατηγορούμενου για lobbying έναντι αμοιβής.
Οι Τόρις είχαν κερδίσει τη συγκεκριμένη έδρα, στην περιοχή Βόρειο Σρόψιρ, με διαφορά 23.000 ψήφων το 2019.
«Απόψε, οι πολίτες στο Βόρειο Σρόψιρ μίλησαν για λογαριασμό του βρετανικού λαού. Το είπαν δυνατά και καθαρά: ‘Μπόρις Τζόνσον, το πάρτι τέλειωσε’», ανέφερε η κυρία Μόργκαν στην επινίκια ομιλία της.
Οι Συντηρητικοί κέρδιζαν μέχρι σήμερα την έδρα αυτή στην κεντρική Αγγλία αδιαλείπτως αφότου δημιουργήθηκε η συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια, το 1983.
Η για αρκετούς αναλυτές ψήφος τιμωρίας των Συντηρητικών καταγράφεται ενώ ο κ. Τζόνσον βάλλεται σε πολλά μέτωπα, ειδικά μετά τις αποκαλύψεις γύρω από τα πάρτι συνεργατών του στη Ντάουνινγκ Στριτ τα περσινά Χριστούγεννα, όταν επισήμως η χώρα βρισκόταν σε lockdown.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters
- Το Ιράν θα χρειαστεί να ξεπεράσει τη δυσπιστία έναντι των ΗΠΑ για να διεξαχθούν συνομιλίες, λέει ο Αραγτσί
- Βενεζουέλα και Δομινικανή Δημοκρατία αποκαθιστούν τις προξενικές υπηρεσίες και τις αεροπορικές συνδέσεις
- Ο Τραμπ κλείνει το Κέντρο Κένεντι στην Ουάσιγκτον για διετή ανακαίνιση
- Λίβανος: Νέες επιδρομές του Ισραήλ με 1 νεκρό και 7 τραυματίες, ανάμεσά τους 2 παιδιά
- Κολομβία: Πεθαίνει από πνιγμό ο υπ’ αριθμόν 2 του μεγαλύτερου καρτέλ ναρκωτικών
- Τουρκία: Ταξιδεύουν στην Αλεξανδρούπολη για να αγοράσουν τρόφιμα – Αποκλειστικές εκδρομές μόνο για βοδινό κιμά
