Ο Ολυμπιακός έκανε «πάρτι» στο ΣΕΦ απέναντι στη Μακάμπι και έφτασε σε μία πάρα πολύ άνετη νίκη, επικρατώντας της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου με 90-73. Οι ερυθρόλευκοι ήταν σε τρομερή βραδιά και δεν άφησαν κανένα περιθώριο στον αντίπαλο τους, κάνοντας το 7×7 στο ΣΕΦ.

Βέβαια, για να φτάσει σε μία τόσο εύκολη νίκη, ο Ολυμπιακός χρειάστηκε να πατήσει το γκάζι στο πρώτο δεκάλεπτο. Και όπως φάνηκε, μάλλον το πάτησε περισσότερο από όσο περίμενε και ο ίδιος.

Διότι, στην πρώτη περίοδο οι ερυθρόλευκοι έβαλαν τις βάσεις και ουσιαστικά τελείωσαν και όλο το παιχνίδι! Ένα δεκάλεπτο… όνειρο, καθώς ο Ολυμπιακός το ολοκλήρωσε με σκορ 35-8 και κατάφερε να ισοφαρίσει την ιστορική περίοδο της Βίρτους Μπλόνια, όταν είχε κάνει ένα επιμέρους 39-12 απέναντι στην Εστουντιάντες τη σεζόν 2000/01.

Μάλιστα, με τους 35 πόντους της πρώτης περιόδου ο Ολυμπιακός κατάφερε να ισοφαρίσει και το δεύτερο καλύτερο συλλογικό ρεκόρ στη διοργάνωση, καθώς την ίδια επίδοση είχαν καταφέρει να πετύχουν οι Πειραιώτες και τη σεζόν 2007/08 κόντρα στην Ολίμπια Λουμπλιάνας.