Η εταιρεία Disney Cruise ανακοίνωσε ότι προκειμένου να επιβιβαστούν στα κρουαζιερόπλοιά της, όλοι οι επιβάτες άνω των 5 ετών θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι, με την εφαρμογή του μέτρου να ξεκινά από τον Ιανουάριο.

Η εταιρεία ήδη είχε ορίσει σχετικούς περιορισμούς για παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας, όμως τώρα επεκτείνει την απαγόρευση, βάσει και της δυνατότητας που δίνεται πλέον για τον εμβολιασμό τους από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

«Καθώς σαλπάρουμε ξανά, η υγεία και η ασφάλεια των επιβατών μας, των ηθοποιών μας και των μελών του πληρώματος είναι η κορυφαία μας προτεραιότητα. Εξακολουθούμε να εστιάζουμε στην υπεύθυνη λειτουργία των σκαφών μας για να μπορούμε να συνεχίσουμε να δημιουργούμε μαγεία», ανέφερε η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

Η εφαρμογή θα ξεκινήσει στις 13 Ιανουαρίου του 2022, ενώ τα παιδιά κάτω των 5 ετών θα πρέπει να επιδείξουν αρνητικό τεστ που να έχει πραγματοποιηθεί 72 έως 24 ώρες πριν την αναχώρηση.

Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων έχει εγκρίνει από τα τέλη Οκτωβρίου τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών με το σκεύασμα των Pfizer/BioNTech. Ήδη στη χώρα 1,9 εκατ. παιδιά κάτω των 12 ετών έχουν πραγματοποιήσει την πρώτη δόση του εμβολίου, σύμφωνα με το CDC, ενώ η ηλιακή ομάδα 5-11 ετών αποτελεί περίπου το ένα τρίτο όλων των νέων εμβολιασμών που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια των τελευταίων δύο εβδομάδων.

Με πληροφορίες από CNN