Τον γύρο των social media κάνει τις τελευταίες μέρες ένα βίντεο που δείχνει υπαλλήλους στον τομέα της Υγείας να ξυλοκοπούν έναν σκύλο, με την ιδιοκτήτριά του να βρίσκεται σε καραντίνα λόγω του κοροναϊού.
Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή στην επαρχία Jiangxi της Κίνας και έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.
Η ιδιοκτήτρια του σκύλου, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, είχε μπει σε καραντίνα σε ένα κοντινό ξενοδοχείο καθώς εντοπίστηκαν κρούσματα στο κτίριο που έμενε.
Στο πλαίσιο λοιπόν των μέτρων για τον κοροναϊό, υπάλληλοι Υγείας επισκέφθηκαν το διαμέρισμά της με σκοπό να το απολυμάνουν.
Σε βίντεο όμως από τις κάμερες ασφαλείας που υπήρχαν μέσα στο σπίτι φαίνεται ότι κυβερνητικοί εργαζόμενοι χτύπησαν θανάσιμα στο κεφάλι το σκυλάκι με έναν λοστό.
Το βίντεο δημοσιεύθηκε από την ιδιοκτήτρια του άτυχου ζώου και το περιστατικό έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στα social media.
Σύμφωνα μάλιστα με την Daily Mail, στο βίντεο ακούγεται ένας από υπαλλήλους να λέει: «Είπε ο αρχηγός ότι πρέπει να το τακτοποιήσουμε εδώ;», με τον άλλον να απαντά: «Ναι».
Τότε ο ένας υπάλληλος πλησιάζει τον σκύλο, ο οποίος κρύβεται κάτω από ένα τραπέζι. Στη συνέχεια χτυπάνε το άτυχο ζώο στο κεφάλι και εκείνο τρέχει να βρει καταφύγιο σε ένα άλλο δωμάτιο.
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας