Χαστούκι Μακρόν στον Ερντογάν – Κάλεσε και την Κύπρο στη Σύνοδο για τη Λιβύη
«Λάβαμε πρόσκληση (από τον Μακρόν) και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προτίθεται να συμμετάσχει στη Σύνοδο (για τη Λιβύη)», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα παραστεί στην Σύνοδο για τη Λιβύη που συγκάλεσε το Παρίσι για τις 12 Νοεμβρίου, δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος.
«Λάβαμε πρόσκληση»
Τη σύνοδο έχει συγκαλέσει ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.
«Λάβαμε πρόσκληση και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προτίθεται να συμμετάσχει στη Σύνοδο», ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο κ. Πελεκάνος, προσθέτοντας ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα βρίσκεται ήδη στο Παρίσι προκειμένου να συμμετάσχει στο Φόρουμ για την Ειρήνη που πραγματοποιείται στη γαλλική πρωτεύουσα από τις 11 έως τις 13 Νοεμβρίου.
Απειλή Ερντογάν
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει ότι η Ελλάδα, το Ισραήλ και ο «ε/κ τομέας», όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία, δεν θα έπρεπε να προσκληθούν στη Σύνοδο για τη Λιβύη, τονίζοντας πως είχε ενημερώσει τον Εμανουέλ Μακρόν πως, αν οι χώρες αυτές προσκληθούν, η Τουρκία δεν θα παραστεί.
Πηγή: politis
- Παναθηναϊκός-Πανσερραϊκός 3-0: Νίκησαν αλλά δεν ικανοποίησαν οι «πράσινοι»
- ΗΠΑ: Ο Τραμπ αγαπάει τον χρυσό και η Βενεζουέλα έχει άφθονο
- Χιμένεθ: «Το γκολ του Ντουντού έπρεπε να μετρήσει!»
- Επιχείρηση «Σούρουπο»: Η Βρετανία θα αναπτύξει νέο βαλλιστικό πύραυλο για την άμυνα της Ουκρανίας
- Ιταλία: Φύλακας στο εργοτάξιο των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων πέθανε από το κρύο
- Economist: Η Γαλλία παρέλυσε… και φταίνε όλοι





