Ερευνητής έδωσε τα ονόματα του Παύλου Φύσσα και Ζακ σε νέα είδη
Ο διδακτορικός από το ΑΠΘ πραγματοποίησε έρευνα σε διάφορα περιβάλλοντα σε όλη την Ευρώπη και ανακάλυψε και κατέγραψε επίσημα νέα είδη και γένη κυανοβακτηρίων.
Τα ονόματα του Παύλου Φύσσα και του Ζακ Κωστόπουλου δόθηκαν τιμής ένεκεν σε δύο νέα είδη φωτοσυνθετικών μικροοργανισμών που ανακάλυψε Έλληνας διδακτορικός φοιτητής.
Ο ερευνητής, Μάνθος Πάνου, υπό την επίβλεψη του καθηγητή δρ. Σπύρου Γκέλη, δημοσίευσε την εργασία του για τα κυανοβακτήρια, ένα είδος μικροοργανισμού που απαντάται κυρίως κοντά σε νερό.
Ο διδακτορικός από το ΑΠΘ πραγματοποίησε έρευνα σε διάφορα περιβάλλοντα σε όλη την Ευρώπη και ανακάλυψε και κατέγραψε επίσημα νέα είδη και γένη κυανοβακτηρίων.
Αποφάσισε λοιπόν να τιμήσει τη μνήμη του Παύλου Φύσσα και του Ζακ Κωστόπουλου, δίνοντας το όνομά τους σε δύο νέα είδη. Έτσι, πλέον τα ονόματά τους θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στην επιστήμη με τα ονόματα «Speos fyssasii» και «Iphianassa zackieohae».
Δείτε την ανάρτηση:
Εδώ μπορείτε να βρείτε την εργασία.
- Ουκρανία: «Οι επόμενες εβδομάδες θα δείξουν…» – Τα βασικά συμπεράσματα από τη συνάντηση Τραμπ με Ζελένσκι
- «Δύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν»: Το νέο έργο του Ανέστη Αζά, στο Θέατρο Προσκήνιο
- Νεκρός εντοπίστηκε ένας εκ των τεσσάρων αγνοουμένων μεταναστών στη Σάμο
- Αρκάς: Η καλημέρα της τελευταίας εβδομάδας του χρόνου
- Η Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ ξεμπροστιάζει την κυβέρνηση παύει να προβάλλεται, αγρότες που δεν υποκύπτουν διαβάλλονται, το Μαξίμου άρχισε να πανικοβάλλεται
- Μείνε fit και στις γιορτές: Η προπόνηση που κάνει τη διαφορά





