
Ανατροπή – Όσοι έχουν αναρρώσει από κοροναϊό προστατεύονται για τουλάχιστον έναν χρόνο – Τι λένε Γερμανοί επιστήμονες
Οι Γερμανοί λοιμωξιολόγοι εκτιμούν ότι η ανοσολογική προστασία όσων έχουν νοσήσει από κοροναϊό έχει μεγαλύτερη χρονική διάρκεια από ό,τι εθεωρείτο μέχρι τώρα.
Οι Γερμανοί λοιμωξιολόγοι εκτιμούν ότι η ανοσολογική προστασία όσων έχουν νοσήσει από κοροναϊό έχει μεγαλύτερη χρονική διάρκεια από ό,τι εθεωρείτο μέχρι τώρα.
«Η αποδεδειγμένη διάρκεια προστασίας μετά από μόλυνση από τον Sars-CoV-2 είναι τουλάχιστον ένα έτος», αναφέρεται σε ανακοίνωση της γερμανικής Εταιρείας Λοιμωξιολόγων.
Από λοιμωξιολογική άποψη μάλιστα εκτιμάται ότι η προστασία όσων έχουν αναρρώσει θα διαρκέσει σημαντικά μεγαλύτερη χρονική περίοδο.
Ίδια αντιμετώπιση με τους εμβολιασμένους για ένα χρόνο
Ωστόσο, αυτό δεν έχει αποδειχθεί ακόμη από μελέτες, επειδή ο Sars-CoV-2 δεν υπάρχει αρκετό καιρό.
Οι ειδικοί τάσσονται υπέρ της επιμήκυνσης του χρονικού διαστήματος, κατά το οποίο οι αναρρώσαντες θα εξομοιώνονται με τους εμβολιασμένους σε ό,τι αφορά στους περιορισμούς, κατά δώδεκα μήνες συνολικά μετά τη μόλυνσή τους.
Επί του παρόντος, όσοι έχουν αναρρώσει επωφελούνται μόνο για έξι μήνες από τους περιορισμούς, απαλλασσόμενοι για παράδειγμα από τα διαγνωστικά τεστ.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
- LIVE: Τσέλσι – Πορτ Βέιλ
- Τι μπορεί να συμβεί αν οι Ιρανοί αιχμαλωτίσουν έναν Αμερικανό πιλότο
- Πανιώνιος – Ηρακλής 103-77: Σαρωτικοί «κυανέρυθροι» και βήμα παραμονής
- Κόρινθος: Πώς έγινε η αδιανόητη τραγωδία – Σοκάρουν οι εικόνες από το σημείο που καταπλακώθηκε η 43χρονη
- «Ο χρόνος τελειώνει, 48 ώρες πριν ξεσπάσει η κόλαση» – Απειλεί ξανά ο Τραμπ
- Chess Mates: Πρωκτικό βοήθημα, κόντρα και η αλήθεια για τη σύγκρουση Νίμαν-Κάρλσεν που «δόνησε» το σκάκι





