Τα ναρκωτικά στο Γκλάστονμπερι απειλούν… τα χέλια
Την ανησυχία τους εκφράζουν βρετανοί ερευνητές για το σπάνιο είδος χελιού που ζει σε ποτάμι που διαρρέει την τοποθεσία στην οποία πραγματοποιείται το φεστιβάλ μουσικής του Γκλάστονμπερι
Τα υψηλά επίπεδα κοκαΐνης και MDMA που ανιχνεύθηκαν σε ποτάμι που διαρρέει την τοποθεσία στην οποία πραγματοποιείται το φεστιβάλ μουσικής του Γκλάστονμπερι, στη νοτιοδυτική Αγγλία, μπορεί να βλάπτουν σπάνιο είδος χελιού που ζει εκεί, σύμφωνα με Βρετανούς ερευνητές.
Scientists have found that MDMA traces in the nearby River Whitelake could harm a protected species of eel https://t.co/jgwoMaE9Og
— NME (@NME) September 28, 2021
Οι ερευνητές του ουαλικού πανεπιστημίου Μπάνγκορ έλαβαν δείγματα από τον ποταμό Γουάιτλεϊκ, στην περιοχή όπου διεξάγεται το διάσημο φεστιβάλ μουσικής, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την εκδήλωση, η οποία προσέλκυσε το 2019 περίπου 200.000 ανθρώπους.
Οι συγκεντρώσεις MDMA (έκστασι) είχαν τετραπλασιαστεί μετά το φεστιβάλ και αυτές της κοκαΐνης είχαν επίσης αυξηθεί πολύ, καθώς οι θεατές του συνηθίζουν να ουρούν στη φύση.
«Η έρευνα αυτή δείχνει ότι οι ναρκωτικές ουσίες απελευθερώνονται σε επίπεδα που είναι αρκετά υψηλά ώστε να διαταράξουν τον κύκλο ζωής του ευρωπαϊκού χελιού, ανατρέποντας ενδεχομένως τις προσπάθειες που γίνονται για την διατήρηση αυτού του απειλούμενου είδους», σχολίασε σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο Δρ Κρίστιαν Νταν, ένας από τους ερευνητές.
Λόγω της πανδημίας του νέου κοροναϊού, η διεξαγωγή του φεστιβάλ του Γκλάστονμπερι ματαιώθηκε το 2020 και το 2021, ενώ φέτος αντικαταστάθηκε από συναυλία που μεταδόθηκε διαδικτυακά.
- Κακοκαιρία Byron: Ήχησε το 112 στην περιοχή «Ποντιακά» Ελευσίνας – Πιθανή υπερχείλιση του ποταμού
- Ο Κουέντιν Ταραντίνο τελικά «δεν αντέχει» τους μισούς ηθοποιούς του Χόλιγουντ – Και πιο πολύ τον Όουεν Γουίλσον
- Πούτιν: Θερμή υποδοχή του Ρώσου προέδρου στην Ινδία – Στο επίκεντρο το πετρέλαιο, υπό την πίεση των ΗΠΑ
- Το Παγκόσμιο Κύπελλο… ξεκινάει: Το βράδυ της Παρασκευής η κλήρωση του Μουντιάλ 2026
- Κακοκαιρία Byron: Υπερχείλισε ποταμός – Κινδύνευσαν τουρίστες και κάτοικοι στη Φοινικούντα
- Αγρότες: Χιλιάδες τρακτέρ στους δρόμους, «η πιο μεγάλη κινητοποίηση από το 2016» – Στα σκοινιά η κυβέρνηση

