Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ούμα Θέρμαν - Αποκάλυψε το πιο σκοτεινό της μυστικό για καλό σκοπό

Ούμα Θέρμαν – Αποκάλυψε το πιο σκοτεινό της μυστικό για καλό σκοπό

Η διάσημη ηθοποιός σε μια προσωπική εξομολόγηση καταδίκασε το νόμο που ισχύει για τις αμβλώσεις στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σε μία προσωπική εξομολόγηση για καλό σκοπό, προχώρησε η διάσημη ηθοποιός του Χόλιγουντ, Ούμα Θέρμαν αποκαλύπτοντας για πρώτη φορά πως έκανε έκτρωση, όταν ήταν 15 ετών.

Η αποκάλυψη αυτή της Ούμα Θέρμαν, έρχεται με φόντο τις έντονες αντιδράσεις που έχει προκαλέσει νόμος στην πολιτεία του Τέξας των ΗΠΑ, ο οποίος απαγορεύει τις εκτρώσεις μετά από την έκτη εβδομάδα κύησης.

«Με την ελπίδα να προστατέψω τις πιο ευάλωτες γυναίκες στις οποίες ο νόμος αυτός θα έχει άμεσο αποτέλεσμα, μοιράζομαι τη δική μου εμπειρία», δήλωσε η Ούμα Θέρμαν.

Σε μια ειλικρινή εξομολόγηση η διάσημη ηθοποιός περιέγραψε την δύσκολη κατάσταση στην οποία είχε έρθει αλλά όπως λέει πήρε τη σωστή απόφαση.

Όπως είπε όταν συνέβη ήταν μόλις 15 ετών και έκανε τα πρώτα της βήματα στην υποκριτική. Ήταν διαρκώς με μια βαλίτσα στο χέρι και έκανε ταξίδια στην Ευρώπη ενώ ο άντρας από τον οποίο έμεινε έγκυος ήταν πολύ μεγαλύτερός της.

Το θέμα της εγκυμοσύνης το συζήτησε με τους γονείς της λέγοντάς τους ότι η σχέση αυτή δεν θα μπορούσε να είναι βιώσιμη. Μάλιστα εκείνη την εποχή η μητέρα της ήταν «βαριά άρρωστη» και ο πατέρας της ήταν αντίθετος στο να μεγαλώσει όντα έφηβη μόνη της ένας παιδί.

«Αποφασίσαμε ως οικογένεια ότι ο τερματισμός της εγκυμοσύνης ήταν η «πιο σωστή επιλογή, η καρδιά μου όμως έγινε χίλια κομμάτια».

Η ηθοποιός χαρακτήρισε  τον νόμο του Τέξας κατά των αμβλώσεων «κρίση ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τις Αμερικανίδες», λέγοντας πως αυτός ο νόμος αποτελεί ακόμη ένα εργαλείο διακρίσεων σε βάρος των οικονομικά μειονεκτούντων.

«Οι γυναίκες και τα παιδιά των πλούσιων οικογενειών διατηρούν όλες τις επιλογές στον κόσμο δεν εκτίθενται σε κινδύνους. Με στεναχωρεί επίσης το γεγονός ότι ο νόμος αυτός διχάζει τους πολίτες. Δεν αφήνουν στις γυναίκες το δικαίωμα της επιλογής».

Κατακραυγή για το «κυνήγι των αμβλώσεων»

Αφότου τέθηκε σε ισχύ ο νόμος, όπως αναφέρει το ΑΠΕ πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι παραβιάζει κατάφωρα το συνταγματικό δικαίωμα που θεσπίστηκε και ίσχυσε για περίπου μισό αιώνα.

Ο νόμος που τέθηκε σε ισχύ  στο Τέξας, απαγορεύει τις αμβλώσεις μετά την έκτη εβδομάδα κύησης, αφού το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ δεν εξέτασε το έκτακτο αίτημα οργανώσεων προάσπισης των δικαιωμάτων των γυναικών να εμποδίσει την εφαρμογή του.

Βάσει του νομοσχεδίου, το οποίο υπέγραψε τον Μάιο ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ, απαγορεύονται οι αμβλώσεις μετά τον εντοπισμό καρδιακού παλμού στο έμβρυο. Ουσιαστικά ο νόμος απαγορεύει τουλάχιστον το 85% των αμβλώσεων που γίνονται στην πολιτεία, σύμφωνα με αντιπάλους της νομοθεσίας.

Τόσο αυστηρή απαγόρευση δεν έχει υιοθετηθεί σε καμία πολιτεία των ΗΠΑ μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου το 1973 στην υπόθεση Ρόου εναντίον Ουέιντ, η οποία ουσιαστικά νομιμοποίησε τις αμβλώσεις σε όλη τη χώρα.

Οι επικριτές του νόμου καταγγέλλουν ότι ενδέχεται να κοστίσει στις κλινικές εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια, ένα κόστος το οποίο δεν θα μπορέσουν να επωμιστούν.

Το Τέξας είναι μεταξύ των ρεπουμπλικανικών πολιτειών που έχουν εφαρμόσει αυστηρούς περιορισμούς στις αμβλώσεις, απαγορεύοντάς τες μετά τον εντοπισμό καρδιακού παλμού στο έμβρυο, συνήθως στην έκτη εβδομάδα της κύησης, συχνά προτού μια γυναίκα συνειδητοποιήσει ότι είναι έγκυος.

Η πολιτεία του Μισισίπι έχει ζητήσει από το Ανώτατο Δικαστήριο να ανατρέψει την απόφασή του 1973, σύμφωνα με την οποία οι γυναίκες έχουν δικαίωμα στην άμβλωση εφόσον το έμβρυο δεν είναι βιώσιμο, δηλαδή μέχρι περίπου την 22η εβδομάδα της κύησης.

Οι δικαστές πρόκειται να ξεκινήσουν να εξετάζουν το θέμα τον Οκτώβριο, με την απόφασή τους να αναμένεται ως το τέλος του Ιουνίου του 2022.

Sports in

Το ξέσπασμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στο πέναλτι που χάρισε την πρόκριση στην Κ19 στον τελικό (vid)

Δείτε πως «ξέσπασε» ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο νικητήριο πέναλτι του Λιατσικούρα το οποίο χάρισε την πρόκριση στον Ολυμπιακό για τον τελικό του Youth League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024