Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μπέτι Μίντλερ - «Προτείνω όλες οι γυναίκες να αρνούνται στους άντρες τους να κάνουν σεξ»

Μπέτι Μίντλερ – «Προτείνω όλες οι γυναίκες να αρνούνται στους άντρες τους να κάνουν σεξ»

Η Μπέτι Μίντλερ χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταδικάζει τον εξαιρετικά περιοριστικό νόμο κατά των αμβλώσεων που τέθηκε σε ισχύ στο Τέξας

Το παράδειγμα της Λυσιστράτης προτείνει να ακολουθήσουν οι γυναίκες του Τέξας η διάσημη ηθοποιός του Χόλιγουντ, Μπέτι Μίντλερ.

Η ηθοποιός χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταδικάζει τον εξαιρετικά περιοριστικό νόμο κατά των αμβλώσεων που τέθηκε σε ισχύ στο Τέξας γράφοντας χαρακτηριστικά:

«Προτείνω όλες οι γυναίκες να αρνούνται στους άντρες τους να κάνουν σεξ, μέχρι να βεβαιωθούν ότι κατοχυρώνεται το δικαίωμά τους στην επιλογή από το Κογκρέσο. Αυτό δεν πρόκειται για όπλα, χρήματα ή πόλεμο.

Έχει να κάνει με τις γυναίκες. Τις ζωές τους, τα σώματά τους και την αυτονομία τους».

«Ο μπαμπάς μου το πρότεινε αυτό πριν από δεκαετίες», απάντησε η κόρη του Φρανκ Σινάτρα,τραγουδίστρια Νάνσι Σινάτρα.

«Αυτό επέτρεψε στο δικαστήριο να κάνει πρόχειρη δουλειά, με απρόσεκτη περιφρόνηση, γιατί ποιος θα το σταματήσει; Το πέρασαν μέσα στη νύχτα, χωρίς να νοιάζονται, επειδή πιστεύουν ότι οι γυναίκες θα το ανεχθούν», πρόσθεσε η Μπέτι Μίντλερ.

Αφότου τέθηκε σε ισχύ ο νόμος, όπως αναφέρει το ΑΠΕ πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι παραβιάζει κατάφωρα το συνταγματικό δικαίωμα που θεσπίστηκε και ίσχυσε για περίπου μισό αιώνα.

Σημειώνεται ότι σε ισχύ τέθηκε στο Τέξας που απαγορεύει τις αμβλώσεις μετά την έκτη εβδομάδα κύησης, αφού το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ δεν εξέτασε το έκτακτο αίτημα οργανώσεων προάσπισης των δικαιωμάτων των γυναικών να εμποδίσει την εφαρμογή του.

Βάσει του νομοσχεδίου, το οποίο υπέγραψε τον Μάιο ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ, απαγορεύονται οι αμβλώσεις μετά τον εντοπισμό καρδιακού παλμού στο έμβρυο. Ουσιαστικά ο νόμος απαγορεύει τουλάχιστον το 85% των αμβλώσεων που γίνονται στην πολιτεία, σύμφωνα με αντιπάλους της νομοθεσίας.

Τόσο αυστηρή απαγόρευση δεν έχει υιοθετηθεί σε καμία πολιτεία των ΗΠΑ μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου το 1973 στην υπόθεση Ρόου εναντίον Ουέιντ, η οποία ουσιαστικά νομιμοποίησε τις αμβλώσεις σε όλη τη χώρα.

Οι επικριτές του νόμου καταγγέλλουν ότι ενδέχεται να κοστίσει στις κλινικές εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια, ένα κόστος το οποίο δεν θα μπορέσουν να επωμιστούν.

Το Τέξας είναι μεταξύ των ρεπουμπλικανικών πολιτειών που έχουν εφαρμόσει αυστηρούς περιορισμούς στις αμβλώσεις, απαγορεύοντάς τες μετά τον εντοπισμό καρδιακού παλμού στο έμβρυο, συνήθως στην έκτη εβδομάδα της κύησης, συχνά προτού μια γυναίκα συνειδητοποιήσει ότι είναι έγκυος.

Εξάλλου η πολιτεία του Μισισίπι έχει ζητήσει από το Ανώτατο Δικαστήριο να ανατρέψει την απόφασή του του 1973. Οι δικαστές πρόκειται να ξεκινήσουν να εξετάζουν το θέμα τον Οκτώβριο, με την απόφασή τους να αναμένεται ως το τέλος του Ιουνίου του 2022.

Sports in

Μια βραδιά που την άξιζαν ο γίγαντας κόσμος του Ολυμπιακού και ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Η βραδιά στο «Βίλα Παρκ» και η μεγάλη νίκη επί της Άστον Βίλα, είναι ο ορισμός της ευτυχίας για τον κόσμο του Ολυμπιακού και τον πρόεδρό του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024