Νότια Κόρεα – Επέβαλε πρόστιμο 176,64 εκατομμυρίων στην Google για κατάχρηση κυρίαρχης θέσης στην αγορά
Η Νότια Κορέα επέβαλε το πρόστιμο μετά από έρευνα για τις κινήσεις της πολυεθνικής.
Η αρμόδια αρχή κατά των μονοπωλίων στη Νότια Κορέα επέβαλε σήμερα πρόστιμο 207 δισεκατομμυρίων γουόν (176,64 εκατομμυρίων δολαρίων) στην Google της Alphabet Inc, ανακοινώνοντας ότι ο αμερικανικός τεχνολογικός γίγαντας κάνει κατάχρηση της κυρίαρχης θέσης του στην αγορά, προκειμένου να περιορίσει τον ανταγωνισμό στο λειτουργικό σύστημα κινητής τηλεφωνίας της αγοράς.
Η Επιτροπή Δίκαιου Εμπορίου της Κορέας (KFTC) έκανε έρευνα σε βάρος της Google, για καταγγελίες παρεμπόδισης των τοπικών παραγωγών κινητών τηλεφώνων, από τη χρήση άλλων λειτουργικών συστημάτων.
Το τελευταίο εμπόδιο
Το πρόστιμο αυτό, αποτελεί το τελευταίο εμπόδιο για την προστασία του ανταγωνισμού με το οποίο έρχεται αντιμέτωπη η Google στη Νότια Κορέα.
Νωρίτερα μέσα στο μήνα, το κοινοβούλιο ψήφισε ένα νομοσχέδιο για την απαγόρευση σε μεγάλους παρόχους εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας όπως η Google, της άσκησης πιέσεων σε παραγωγούς λογισμικού, προκειμένου αυτοί να χρησιμοποιούν τα συστήματα καταβολής πληρωμών των μεγάλων εταιριών, σταματώντας αποτελεσματικά τις χρεώσεις για την αγορά εφαρμογών από τα αντίστοιχα καταστήματα εφαρμογών.
Σύμφωνα με την KFTC το πρόστιμο μπορεί να είναι το ένατο μεγαλύτερο που έχει επιβληθεί ποτέ. Η Google δεν στάθηκε δυνατό να σχολιάσει σήμερα τις εξελίξεις.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Για πρώτη φορά θέμα βρετανικών βάσεων στην Κύπρο σε συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου – Τι μηνύματα στέλνει
- Κρίσιμο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ: Ο Παναθηναϊκός παίζει «τελικό» με τον Ερυθρό Αστέρα
- Κίνηση στους δρόμους: Κυκλοφοριακό χάος στον Κηφισό και μεγάλες καθυστερήσεις στην Αττική Οδό
- Η Doja Cat σταμάτησε να ρίχνει τα ταρώ και ξεκίνησε ψυχοθεραπεία
- Κάτι σάπιο υπάρχει στα προγράμματα κατάρτισης: Τι δείχνουν οι νέες αποκαλύψεις από ελέγχους της OLAF
- Αλλαγή ώρας 2026: Πότε χάνουμε μία ώρα ύπνου και τι σημαίνει για την υγεία μας




