
Η VW εξαγόρασε τη Europcar έναντι 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ
Η κορυφαία εταιρία ενοικιάσεως αυτοκινήτων στην Ευρώπη επλήγη σκληρά από τις συνέπειες της πανδημίας και τη διακοπή των ταξιδιών, με μείωση του τζίρου της κατά 45% το 2020.
Την πλειοψηφία των μετοχών της Europcar εξαγοράζει η Volkswagen, σύμφωνα με ανακοίνωση της γαλλικής εταιρίας ενοικιάσεως αυτοκινήτων.
Αύξησε την προσφορά
Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία χρειάστηκε να αυξήσει κατά 0,01 ευρώ/μετοχή την αρχική προσφορά της, η οποία φθάνει στα 50 λεπτά/μετοχή εφόσον προσφερθεί το 90% του συνόλου των μετοχών. Η αξία της Europcar αποτιμήθηκε τελικά στα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ.
Εκτός από την VW, μεταξύ των αγοραστών της Europcar περιλαμβάνονται η εταιρία συμβούλων επιχειρήσεων Attestor και ο ολλανδικός όμιλος Pon Holdings, o οποίος είναι ο επίσημος εισαγωγέας της Volkswagen για τις Κάτω Χώρες. Στην VW θα ανήκει το 66% των μετοχών.
Η κορυφαία εταιρία ενοικιάσεως αυτοκινήτων στην Ευρώπη επλήγη σκληρά από τις συνέπειες της πανδημίας και τη διακοπή των ταξιδιών, με μείωση του τζίρου της κατά 45% το 2020.
Στόλος με ηλεκτρικά
Στο παρελθόν ανήκε στην Volkswagen, η οποία την πούλησε το 2006 έναντι 3,3 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Στόχος της νέας εξαγοράς είναι η αξιοποίηση της τάσης στην αγορά υπέρ της ενοικίασης και κατά της αγοράς αυτοκινήτων, καθώς και η δημιουργία στόλου με ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
Πηγή: ΑΠΕ
- Χωρίς κοινά αποτελέσματα ξανά οι φοιτητικές εκλογές: Διαφορετική πρωτιά δίνουν ΠΚΣ και ΔΑΠ
- Η ικανοποίηση του Μαρτίνεθ για το Final-4: «Τώρα, τι άλλο;»
- ΕΙΝΑΠ: Στάση εργασίας στο Νοσοκομείο της Νίκαιας σήμερα – Τι ζητούν οι γιατροί
- Πόσο γεμάτες είναι οι φυλακές στην ΕΕ; Υπερπληθυσμός και κακές συνθήκες στην Ελλάδα
- «Πολίτες β’ κατηγορίας» του Μάριου Πόντικα στο θέατρο Τζένη Καρέζη
- Μεσοβέζικη λύση για το Σπίτι Μου 2, μετά την κατακραυγή – Σκωτσέζικο ντους για χιλιάδες δικαιούχους





