Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
VW Golf Estate R: Επιδόσεις στην πράξη

VW Golf Estate R: Επιδόσεις στην πράξη

Το μικρομεσαίο best-seller αποκτά ακόμα μια έκδοση επιδόσεων με την μορφή της station-wagon εκδοχής του.

H γερμανική φίρμα εμπλουτίζει την γκάμα των εκδόσεων επιδόσεων του Golf, αποκαλύπτοντας την ισχυρότερη, R παραλλαγή της πρακτικότερης εκδοχής αμαξώματος.

Η νέα έκδοση επωφελείται από τον γνωστό δίλιτρο turbo κινητήρα που εφοδιάζει και την hatchback έκδοση με τα διακριτικά R και το οποίο αποδίδει και στην προκειμένη περίπτωση 320 ίππους και 420 Nm ροπής.

Η ισχύς μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός κιβωτίου διπλού συμπλέκτη των επτά σχέσεων με την συνδρομή του συστήματος τετρακίνησης 4Motion με ενσωματωμένο σύστημα διαχείρισης ροπής.

Το παζλ ολοκληρώνει η παρουσία συστήματος launch control που συνδυαστικά με όλα τα παραπάνω εξασφαλίζει στο Golf R Estate τη δυνατότητα επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα σε 4,9 δευτερόλεπτα.

Βέβαια, με δεδομένο το αυξημένο  κατά 80 κιλά βάρος της Estate έκδοσης το οποίο διαμορφώνεται σε 1.630 κιλά, ο χρόνος επιτάχυνσης είναι αυξημένος κατά 2/10 του δευτερολέπτου σε σχέση με την αντίστοιχη hatchback έκδοση. Όπως και να έχει, η μέγιστη ταχύτητα ανέρχεται σε 250 χλμ./ώρα ή 270 χλμ./ώρα σε 270 χλμ./ώρα.

Πλην των παραπάνω, το Golf R Estate, επωφελείται και από μια σειρά βελτιώσεων στο πλαίσιο που επηρεάζουν την κατανομή βάρους και εξασφαλίζουν καλύτερη ισορροπία. Σε αυτές συγκαταλέγονται η διαφοροποίηση των ελατηρίων που υιοθετούν διαφορετική σχέση συμπίεσης ενώ ανάλογη μεταχείριση έχουν υποστεί και τα αμορτισέρ.

Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του έξι προγράμματα οδήγησης μέσω των οποίων μπορεί να παραμετροποιήσει την απόκριση του κινητήρα, το σύστημα διεύθυνσης, την κατανομή της ροπής μεταξύ των τεσσάρων τροχών, τις ρυθμίσεις ESC καθώς και τα ρυθμιζόμενα αμορτισέρ τα οποία αποτελούν στοιχείο του προαιρετικού εξοπλισμού.

Όπως ισχύει για την hatchback έκδοση, η επιλογή του πακέτου R Performance συνεπάγεται και ένα επιπλέον πρόγραμμα οδήγησης με την ονομασία Special το οποίο έχει διαμορφωθεί στην πίστα του Nurburgring. Στα προγράμματα οδήγησης περιλαμβάνεται και Drift το οποίο μεταβάλλει την κατανομή ροπής δίνοντας προτεραιότητα στον πίσω άξονα και στον εκάστοτε πίσω εξωτερικό τροχό, επιτρέποντας την πλαγιολίσθηση.

Ο ιδιαίτερα σημαντικός χώρος αποσκευών για όσους προτιμούν τα station wagon ξεκινά στην προκειμένη περίπτωση από τα 611 λίτρα και φτάνει έως τα 1.642 λίτρα με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.

Η ικανότητα ρυμούλκησης διαμορφώνεται σε 1.900 κιλά. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι με δεδομένο ότι η όγδοη γενιά του Golf έχει αυξήσει τις διαστάσεις της, προς πάσα κατεύθυνση, αυτό στην περίπτωση της πρακτικότερης έκδοσης μεταφράζεται σε επιπλέον χώρο για τα κάτω άκρα των επιβατών του πίσω καθίσματος.

Εκτός από το αιχμηρότερο bodykit και στοιχεία όπως οι μεγαλύτερες ζάντες, η χαρακτηριστική γρίλια και η τετραπλή απόληξη για την εξάτμιση, το Golf R Estate διαθέτει και ένα πιο σπορ εσωτερικό με κυρίαρχες τις μπλε λεπτομέρειες στις επενδύσεις και στον φωτισμό, τα σπορ καθίσματα, τα στοιχεία που παραπέμπουν σε ανθρακόνημα και τα R γραφικά στις ψηφιακές οθόνες.

Η διάθεση της νέας έκδοσης αναμένεται να ξεκινήσει από το φθινόπωρο.

Sports in

Στη «χρυσή βίβλο» της UEFA o Ολυμπιακός!

Η ομάδα του Πειραιά φιγουράρει πια δίπλα στα μεγαθήρια της Ευρώπης μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ των Νέων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024