Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πράσινη «κούρσα» προς την ηλεκτροκίνηση με... όχημα την Protergia

Πράσινη «κούρσα» προς την ηλεκτροκίνηση με… όχημα την Protergia

Με το πρόγραμμα Protergia Charge Home Complete, όλοι οι ιδιοκτήτες ηλεκτροκίνητων οχημάτων μπορούν να ζήσουν την απόλυτη εμπειρία των σταθμών φόρτισης στο σπίτι τους

Ο κόσμος περνά στη νέα εποχή και η χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας για την κίνηση των αυτοκινήτων είναι η μεγάλη πρόκληση που φέρνει ήδη ραγδαίες εξελίξεις.

Η ηλεκτροκίνηση είναι εδώ, όλες οι χώρες προσπαθούν να προσαρμοστούν, τα κίνητρα που δίνονται είναι ουσιαστικά αλλά οι πρωτοβουλίες για τη μείωση της χρήσης ρυπογόνων καυσίμων – όπως η βενζίνη και το πετρέλαιο – και η αύξηση των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, δεν έχουν τελειώσει.

Η πράσινη «κούρσα» για την επέκταση της ηλεκτροκίνησης μόλις άρχισε και η Ελλάδα επιχειρεί να βρεθεί στην πρώτη σειρά της εκκίνησης.

Η χώρα μας έχει ήδη ανακοινώσει κίνητρα και επιδοτήσεις που θα μειώσουν το κόστος αγοράς των ηλεκτροκίνητων οχημάτων και θα προσελκύσουν περισσότερους αγοραστές. Ωστόσο, πέραν της μείωσης της τιμής αγοράς, σημαντικό κομμάτι ώστε να επιλέξει ο καταναλωτής ένα ηλεκτροκίνητο όχημα είναι οι υποδομές στο οδικό δίκτυο της χώρας. Επιπλέον, προκειμένου να προχωρήσει το πλάνο της ηλεκτροκίνησης, είναι αναγκαίο ένα εθνικό δίκτυο υποδομών φόρτισης σε ολόκληρη την επικράτεια. Εκτός από τις πρωτοβουλίες των κυβερνήσεων, πολλές επιχειρήσεις κινούνται επίσης στο ρυθμό της ηλεκτροκίνησης δημιουργώντας σταθμούς φόρτισης, φορτιστές, ηλεκτροκίνητα οχήματα κ.α.

Οι πρωτοβουλίες της χώρας και των επιχειρήσεων για την ηλεκτροκίνηση φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά ένα πράσινο και βιώσιμο μέλλον με λιγότερες εκπομπές ρύπων στο πλαίσιο των στόχων-ορίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διευκολύνουν την μετάβαση στη νέα εποχή των μετακινήσεων.

Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ενέργειας ήδη προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα και θα αποτελέσουν την προμετωπίδα των σημαντικών αλλαγών που θα γίνουν τα προηγούμενα χρόνια.

.

Κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση έχει δρομολογήσει η Protergia.

Ο Τομέας Ηλεκτρικής Ενέργειας & Φυσικού Αερίου της MYTILINEOS, της μεγαλύτερης ιδιωτικής εταιρείας ενέργειας στην Ελλάδα, ξεκινά έχοντας δύο πλεονεκτήματα:

  • Η βιώσιμη ανάπτυξη βρίσκεται στο DNA
  • Η καινοτομία των προϊόντων και υπηρεσιών της κινείται ήδη, εδώ και καιρό, μέσα στην πράσινη παγκόσμια «κούρσα» της ηλεκτροκίνησης.

Η είσοδος στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης

Από το 2017, η εταιρεία έκανε την είσοδο της στον χώρο της ηλεκτροκίνησης και ξεκίνησε συνεργασία με την Kosmocar – Volkswagen διαθέτοντας την ειδική έκδοση «e-up! powered by Protergia», ένα 100% ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο, σε μειωμένη τιμή.

Σήμερα, η συνεργασία με την KOSMOCAR συνεχίζεται και ολοένα και διευρύνεται. Πέρα από το ειδικά σχεδιασμένο  πράσινο τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας, η Protergia προσφέρει σε κάθε κάτοχο νέου ηλεκτρικού αυτοκινήτου VW, υπηρεσίες αυτοψίας και μελέτης του χώρου τοποθέτησης του φορτιστή καθώς και εγκατάστασης  αυτού. Το γεγονός πως ξεκίνησε νωρίς στον τομέα αυτό, βοήθησε την εταιρεία να φέρει νέα πνοή στον τομέα της ηλεκτροκίνησης της χώρας και να προσφέρει  στους πελάτες λύσεις με το κλειδί στο χέρι.

Τα νέα προγράμματα ηλεκτροκίνησης για ιδιώτες και επιχειρήσεις

Σήμερα οι λύσεις της Protergia καλύπτουν όλο το φάσμα της αγοράς ηλεκτροκίνησης.

Αναλυτικά:

To πρόγραμμα Protergia Charge Home Complete

Με το πρόγραμμα Protergia Charge Home Complete, όλοι οι ιδιοκτήτες ηλεκτροκίνητων οχημάτων μπορούν να ζήσουν την απόλυτη εμπειρία των σταθμών φόρτισης στο σπίτι τους, καθώς τους παρέχονται ολοκληρωμένες λύσεις για όλα τα στάδια ομαλής ένταξής τους στην νέα αγορά μετακινήσεων χωρίς να αγχωθούν για την διαδικασία τοποθέτησης και σωστής λειτουργίας του σταθμού.

Συγκεκριμένα, το Protergia Charge Home Complete περιλαμβάνει ένα ειδικά σχεδιασμένο προϊόν ηλεκτρικής ενέργειας για τους κατόχους ηλεκτροκίνητων οχημάτων με την εγγύηση ότι η ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνεται για τη φόρτιση του οχήματος προέρχεται από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, με ασφαλιστική κάλυψη στο περιεχόμενο του σπιτιού και  έκπτωση στο κόστος εγκατάστασης φωτοβολταϊκού συστήματος. Την ίδια στιγμή οι ολοκληρωμένες υπηρεσίες εξοπλισμού και εγκατάστασης διασφαλίζουν πως θα προηγηθεί προέλεγχος της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης και τοποθέτηση του σταθμού φόρτισης στο σημείο που έχει καθοριστεί και σύνδεση του με την παροχή ηλεκτροδότησης. Το πρόγραμμα εξασφαλίζει επίσης ρύθμιση και παραμετροποίηση του σταθμού φόρτισης για σύνδεση με το τοπικό δίκτυο, δοκιμαστική εκκίνηση και έλεγχο λειτουργίας του σταθμού φόρτισης και εγγύηση καλής εγκατάστασης σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή.

To πρόγραμμα Protergia Charge Business Complete

Με το πρόγραμμα Protergia Charge Business Complete, η εταιρεία καλύπτει επίσης τις απαιτήσεις κάθε επαγγελματία με υπηρεσίες σε όλο το φάσμα ηλεκτροκίνησης από την εγκατάσταση και την διαχείριση σημείων φόρτισης, έως την παροχή υπηρεσιών ηλεκτροκίνησης για τους συνεργάτες ή για τους πελάτες. Μετά την αξιολόγηση και μελέτη των απαιτήσεων και των προσδοκιών του πελάτη από τους ειδικούς της Protergia, η πρόταση που θα διαμορφωθεί συνδυάζει τον κατάλληλο εξοπλισμό, με ένα πλήρες πακέτο υπηρεσιών για τη συνεχή λειτουργία των σταθμών φόρτισης, τη σωστή συντήρησή τους και τη μέγιστη εμπορική αξιοποίησή τους από την επιχείρηση.

Το Workplace Charging περιλαμβάνει λύσεις ηλεκτροκίνησης προσαρμοσμένες στις ανάγκες των υπαλλήλων και των επισκεπτών των εταιρειών, ενώ το Commercial Charging αναπτύσσει και διαχειρίζεται δημοσίως προσβάσιμες αλλά και ιδιωτικές υποδομές φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων για τους πελάτες επιχειρήσεων συνοδευόμενο με πολλαπλές ευκολίες και οφέλη.

Οι υποδομές της Protergia

Πέρα από τα προγράμματα ηλεκτροκίνησης που προσφέρει η Protergia σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, οι δράσεις της εταιρείας ήδη επεκτείνονται και στο κομμάτι των υποδομών ευρύτερα έχοντας επίγνωση πως ένα ικανό δίκτυο σημείων επαναφόρτισης στην Ελλάδα – που θα καλύπτει γεωγραφικά το μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας – είναι απαραίτητο.

Συγκεκριμένα, η Protergia, μέσω δωρεάς προς το Δήμο Αθηναίων, δημιουργεί το πρώτο μεγάλο δίκτυο σταθμών φόρτισης δημοσίας χρήσης στην Ελλάδα με 25 σημεία επαναφόρτισης, προκειμένου οι Αθηναίοι να έχουν τη δυνατότητα να φορτίζουν εύκολα τα αυτοκίνητά τους όπου και αν βρίσκονται.

Παράλληλα, έχει ξεκινήσει την δημιουργία του δικού της δικτύου σημείων επαναφόρτισης μέσω της εγκατάστασης φορτιστών σε ξενοδοχεία και άλλους εμπορικούς χώρους για τους επισκέπτες που χρησιμοποιούν ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Η αξία της προστασίας του περιβάλλοντος για την Protergia φαίνεται και από την εγκατάσταση σταθμών επαναφόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων στα κεντρικά της γραφεία της MYTILINEOS και σταδιακά σε όλες τις εγκαταστάσεις της, ενώ έχει ξεκινήσει την αντικατάσταση του εταιρικού της στόλου με υβριδικά και ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα.

Έτσι, η Protergia δείχνει το δρόμο για το μέλλον της ενέργειας και στην ηλεκτροκίνηση.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024