Σε αυτό το εστιατόριο σερβίρουν κρέας φτιαγμένο από λαχανικά
To νεοϋορκέζικο Carnemare είναι ναός του κρέατος, αλλά αποφάσισε να καινοτομήσει
Η απίθανα ζουμερή μπριζόλα στο Carne Mare, του σεφ Andrew Carmellini, που βρίσκεται στο αναζωογονημένο South Street Seaport της Νέας Υόρκης, δεν είναι φτιαγμένο από βόειο κρέας, αλλά από παντζάρι!
Ένε μείγμα ξηρών μπαχαρικών, κρεμμύδι και άλλα αφυδατωμένα λαχανικά δημιουργούν το τέλειο κρεατένιο umami. Η παασκευή καπνίζεται, αργοψήνεται και ύστερα μπαίνει τηγάνι με σκορδοβούτυρο, θυμάρι και δενδρολίβανο.
Τι πιο νόστιμο και, συγχρόνως, πολύ πιο υγιεινό από μια μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα;
«Η χορτοφαγία είναι μέρος της σύγχρονης αστικής ζωής», λέει η Carmellini, ο οποίος εμπνεύστηκε από την σύζυγό του, πρώην χορτοφάγο, για να δημιουργήσει το πιάτο.
«Κάτι τέτοιο επιτρέπει στους ανθρώπους να συμμετέχουν στην κουλτούρα της κρεατοφαγίας, χωρίς να τρώνε κρέας. Μαγικό;», λέει ο σεφ.
- Επικίνδυνος ο σταφυλόκοκκος για παιδιά και ευπαθείς ομάδες – Πώς μεταδίδεται, τι πρέπει να προσέχουμε
- ΜΚΟ για θάνατο του Ραϊσί – «Τώρα δεν θα λογοδοτήσει ποτέ για τα εγκλήματά του»
- Ινδία: Δεκάδες ροζ φλαμίνγκο έπεσαν νεκρά έπειτα από σύγκρουση με αεροπλάνο
- Βρετανία: Φοράει ψεύτικο γύψο, κρατάει πατερίτσες και βγάζει 70.000 λίρες το χρόνο
- Ο Γκουαρντιόλα, ο Σάουθγκεϊτ και η… εθνική Αγγλίας
- Κόντρα Γεωργιάδη – Κασσελάκη: Είναι μάπας, είπε ο υπουργός – «Ευχαριστώ» απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ