Ένα από τα πιο αξιομνημόνευτα πρωταθλήματα στην ιστορία του πανηγύρισε σαν σήμερα πριν από πέντε χρόνια ο Ολυμπιακός, στις 30/5/2016.

Έχει τη σημασία του, διότι επιτεύχθηκε επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ.

Κυρίως, γιατί το «σφράγισε» με τρίποντο buzzer beater o Βασίλης Σπανούλης στον τέταρτο τελικό της σειράς, με τον Διαμαντίδη κρεμασμένο πάνω του στο τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του.

Ο Παναθηναϊκός είχε κάνει break στο ΣΕΦ στον πρώτο τελικό, ο Ολυμπιακός απάντησε με τον ίδιον τρόπο στο ΟΑΚΑ και στο Φάληρο προηγήθηκε με 2-1 στις νίκες.

Στον τέταρτο τελικό στο Μαρούσι, ο Παναθηναϊκός αναζήτησε την ισοφάριση, αλλά ο αρχηγός των Ερυθρολεύκων είχε τη δική του άποψη.

Στην τελευταία φάση της δεύτερης παράτασης (63-63 η κανονική διάρκεια, 71-71 η πρώτη παράταση), ο Kill Bill ανέλαβε δράση.

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε στο σκορ με 81-79, ο Σπανούλης πήρε την μπάλα, σηκώθηκε μπροστά στον Διαμαντίδη, ο οποίος απέτυχε να τον σταματήσει, και εκτέλεσε τους Πράσινους στην έδρα τους με 82-81.

Ήταν μία νίκη που σήμανε την κατάκτηση του τίτλου στην Basket League για τον Ολυμπιακό και προκάλεσε μία επώδυνη ανάμνηση στον Διαμαντίδη, στην τελευταία φάση του στην ενεργό δράση.