Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μπόγρης: «Αν ήμουν ο Σπανούλης θα συνέχιζα μέχρι να μου πέσουν τα δόντια» (vid)

Μπόγρης: «Αν ήμουν ο Σπανούλης θα συνέχιζα μέχρι να μου πέσουν τα δόντια» (vid)

Σε συνέντευξή του ο Γιώργος Μπόγρης αναφέρθηκε στον Βασίλη Σπανούλη, την εθνική ομάδα αλλά και επί προσωπικού για την καριέρα του στην Ισπανία και την Τενερίφη.

Ο Γιώργος Μπόγρης μίλησε στην ΕΡΤ για την καριέρα του στην Ισπανία και την Τενερίφη, τονίζοντας ότι εκεί βρήκε το πρώτο του «μπασκετικό» σπίτι, αναφέρθηκε στην εθνική ομάδα και τον Ρικ Πιτίνο ενώ σχολίασε με τον δικό του τρόπο το αν θα πρέπει να συνεχίσει το μπάσκετ ο Σπανούλης.

Όσα είπε ο Μπόγρης:

Για την κατάσταση στην Ισπανία με τον κοροναϊό: «Η αλήθεια είναι ότι είμαι τυχερός που είμαι εδώ, δεν κατάλαβα καθόλου τον κορωνοϊό, είχα καλή παρέα, δεν υπήρχαν μέτρα τόσο πολύ, δεν υπήρχε αυτή η καταπίεση».

Για το αν του ταιριάζει το Ισπανικό πρωτάθλημα: «Στην αρχή ήταν δύσκολο να προσαρμοστώ γιατί έχουν άλλη νοοτροπία. Στην Ελλάδα επικρατεί η λογική του να κερδίσεις οπωσδήποτε, εδώ δεν κοιτάνε να καταστρέψουν το παιχνίδι του αντιπάλου αλλά να παίξουν το δικό τους. Η αλήθεια είναι ότι βρήκα το πρώτο μπασκετικό μου σπίτι εδώ, όχι το δεύτερο».

Για το γιατί φέτος δεν πήρε χρόνο συμμετοχής: «Φέτος ήμουν άτυχος, η Ελλάδα είχε δύο τραυματισμούς σε Ισπανούς παίκτες κοντούς και αναγκάστηκαν να υπογράψουν Αμερικανούς οπότε περίσσευε το διαβατήριο μου γιατί στη θέση μου ήμασταν πλήρεις. Αλλά είμαι πολύ ευχαριστημένος από την ομάδα. Ψάχτηκα μέσα στη χρονιά μήπως πάω κάπου αλλού αλλά επειδή είμαι ένα παιδί που θέλει χρόνο να προσαρμοστεί προτίμησα να μείνω εδώ».

Για την επόμενη χρονιά: «Όλα είναι ανοιχτά, είμαι ένα παιδί που θέλω να εξελίσσομαι συνεχώς. Το ότι δεν έπαιξα φέτος δεν με επηρεάζει, έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και ξέρω ότι και οι προπονητές μου με εμπιστεύονται.

Προτεραιότητά μου είναι το εξωτερικό, αλλά αν βρω κάποια ομάδα που να υπάρχει χημεία με τον προπονητή και ένα καλό κλίμα δεν θα πω όχι. Θα πω ναι στην Ελλάδα αλλά με προϋποθέσεις. Η αλήθεια είναι ότι το ελληνικό πρωτάθλημα έχει ταβάνι όσο καλά αν παίξεις, ενώ από την Ισπανία σου ανοίγονται άλλες πόρτες».

Για τους στόχους του και τις δύσκολες καταστάσεις που πέρασε: «Ο αθλητισμός έχει τα πάνω και τα κάτω του. Είμαι ένα παιδί από ένα χωριό με 1500 κατοίκους. Τα όνειρα μου τα μπασκετικά έχουν εκπληρωθεί από τότε που πήρα πανελλήνιο και μετά πρωτάθλημα.

Τα υπόλοιπα που έρχονται είναι έξτρα. Στα δύο πιο δύσκολα χρόνια της ανθρωπότητα, από εκεί που θα μπορούσα να είμαι στην Ελλάδα σε μια κατάσταση αμφίβολη, ήμουν στην Ισπανία, τελείωσε το πρωτάθλημα μου και τα δύο χρόνια, πληρώθηκα μέχρι τελευταίου ευρώ, οπότε μάλλον με αγαπάει ο Θεός».

Για το αν θα άλλαζε κάτι από το παρελθόν: «Δεν μπορώ να πω ότι θα άλλαζα κάτι από την καριέρα μου γιατί από όλες τις καταστάσεις έχω κερδίσει κάτι. Από την άλλη για μπασκετάκι μιλάμε, σημασία έχει να γίνομαι καλύτερος άνθρωπος κάθε μέρα. Το μπάσκετ είναι μέχρι μια ηλικία μετά κανείς δεν ασχολείται μαζί σου. Οπότε πρέπει να σκεφτόμαστε αν κάναμε λάθη ως άνθρωποι και όχι ως αθλητές».

Για το αν θα σταματήσει ή θα συνεχίσει ο Σπανούλης: «Αν με ρωτάς πιστεύω άνετα 3 χρόνια ακόμα μπορούσε να παίξει. Οπότε εγώ δεν θα σταματούσα. Εγώ αν ήμουν ο Σπανούλης θα συνέχιζα μέχρι να μου πέσουν τα δόντια και δεν θα άκουγα κανέναν».

Για το ποιος θέλει να πάρει την Ευρωλίγκα: «Εγώ είμαι με την Αρμάνι. Ο Μεσίνα είναι ο πιο έμπειρος σε τέτοιες διοργανώσεις και ο Σταυρόπουλος είναι εξαιρετικός ως άνθρωπος και ως επαγγελματίας. Έπρεπε να φύγει για να δούμε πόσο σημαντική είναι αυτή η θέση. Είμαι περήφανος και για αυτόν και για τον Μάνο Παπαδόπουλο που τους εμπιστεύτηκαν δύο τέτοιοι σύλλογοι και κάνουν πραγματικά καλή δουλειά».

Για την επιλογή Πιτίνο στην εθνική: «Θέλεις έναν προπονητή πιο πολύ με την ατάκα να σε κάνει να γελάσεις, να διαχειριστεί προσωπικότητες, όχι κάποιον που στο τέλος της χρονιάς να σου βάλει πίεση και να σου μάθει το σπέισινγκ. Αυτά τα ξέρουν όλοι. Οπότε θεωρώ ότι ο Πιτίνο είναι κατάλληλος για αυτή τη θέση».

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024