Σαλάτα µε πεπόνι, τραγανό προσούτο και γραβιέρα
Τα φρούτα έχουμε συνηθίσει κατά κύριο λόγο να τα καταναλώνουμε ξεχωριστά, σαν επιδόρπιο ή σνακ. Όμως κάλλιστα θα μπορούσαν να αποτελέσουν βάση για ευφάνταστες συνταγές, δίνοντας λίγη από τη δροσιά και την γλυκάδα τους στο πιάτο μας
Τα φρούτα έχουμε συνηθίσει κατά κύριο λόγο να τα καταναλώνουμε ξεχωριστά, σαν επιδόρπιο ή σνακ. Όμως κάλλιστα θα μπορούσαν να αποτελέσουν βάση για ευφάνταστες συνταγές, δίνοντας λίγη από τη δροσιά και την γλυκάδα τους στο πιάτο μας
Υλικά:
2 φλ. τσαγιού μικρά τρυφερά φύλλα σπανάκι
1 πράσινη σαλάτα
1 ματσάκι ρόκα
4 λιαστές ντομάτες
4 φέτες πεπόνι (κομμένο σε τρίγωνα)
4 φέτες προσούτο Καρπενησίου
1/2 φλ. τσαγιού φλούδες πικάντικη γραβιέρα
1/2 φλ. τσαγιού φιλέ αμυγδάλου
Για τη σος
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
3 κ.σ. μπαλσάμικο
2 λιαστές ντομάτες
1/2 κ.γλ. μέλι
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
Αραδιάζουμε το προσούτο σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και το ψήνουμε για 15΄ στους 200οC, να γίνει τραγανό. Το αφήνουμε να κρυώσει. Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά όλα τα λαχανικά. Τα στήνουμε σε ανοιχτή πιατέλα. Ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες και τις προσθέτουμε. Στρώνουμε το πεπόνι γύρω γύρω. Ψιλοκόβουμε το τραγανό προσούτο πάνω από τη σαλάτα. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τις φλούδες γραβιέρας. Τοποθετούμε τα υλικά για τη σoς στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε. (Θα γίνει σαν κρέμα). Περιχύνουμε τη σαλάτα.
- Ο Πέδρο Πασκάλ μιλάει για τη μακροχρόνια φιλία του με την Σάρα Πόλσον – «Δεν υπάρχω χωρίς εσένα»
- Κουτσούμπας στον Τύρναβο: Είμαστε με τα μπλόκα της αγροτιάς. Είμαστε με όποια μορφή πάλης αποφασίσετε εσείς
- Στη Βηθλεέμ ετοιμάζονται για τα πρώτα τους Χριστούγεννα μετά από 2 χρόνια
- Λιντς – Λίβερπουλ 3-3: Νέα «γκέλα» για τους «ρεντς»
- Κακοκαιρία Byron: Ξεπέρασε τα 280 χιλιοστά το ύψος βροχής στην Παλαιοκούνδουρα Μάνδρας στο τριήμερο
- Πόσο χρυσό κατέχουν οι δέκα χώρες με το μεγαλύτερο απόθεμα – Η θέση της Ελλάδας