Μητσοτάκης: Στις σύγχρονες Δημοκρατίες δεν χωρούν διαχωρισμοί βάσι του σεξουαλικού προσανατολισμού
«Η Ελλάδα του 21ου αιώνα υποδέχεται την Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας και Τρανσφοβίας, αγωνιζόμενη να εκλείψουν οι θλιβερές αιτίες που την καθιέρωσαν» ανέφερς ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Το δικό του μήνυμα για την Διεθνή Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας και Τρανσφοβίας έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Η Ελλάδα του 21ου αιώνα υποδέχεται την Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας και Τρανσφοβίας, αγωνιζόμενη να εκλείψουν οι θλιβερές αιτίες που την καθιέρωσαν. Με οριζόντια νομοθετικά μέτρα στην εργασία και σε κάθε τομέα της δημόσιας ζωής. Με πρωτοβουλίες όπως η διαμόρφωση Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+. Αλλά και με συμπεριφορές που υπερβαίνουν στερεότυπα και προωθούν τη δημιουργική συνύπαρξη» ανέφερε ο πρωθυπουργός σε ανάρτησή του.
«Στις σύγχρονες Δημοκρατίες δεν έχουν θέση διαχωρισμοί με βάση την καταγωγή, τη θρησκεία ή τoν σεξουαλικό προσανατολισμό. Ούτε ο 21ος αιώνας ανέχεται τη βία, τις διακρίσεις και τη ρητορική μίσους γύρω από την ταυτότητα, τα χαρακτηριστικά και την έκφραση φύλου.
»Η Πολιτεία μας οφείλει να προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα σε κάθε τους έκφανση. Αξιοποιώντας παντού τον πλούτο της διαφορετικότητας. Και η κοινωνία μας να προοδεύει. Ξεπερνώντας μισαλλόδοξες αγκυλώσεις και προάγοντας την ανοχή και τη συνεργασία όλων των πολιτών.
»Σε αυτόν τον δρόμο βαδίζει, σήμερα, η χώρα. Με τόλμη, με ωριμότητα, αλλά και με ρεαλισμό. Γιατί αυτός είναι ο μόνος που οδηγεί μπροστά τη ζωή και τον καθημερινό πολιτισμό μας» ανέφερε το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.
- Καθαρά Δευτέρα: Πώς πήρε το όνομά της και γιατί πετάμε χαρταετό
- Η εμπλοκή της Ελλάδας στην ένταση ΗΠΑ – Ιράν – Επισκέψεις αμερικανο – ΝΑΤΟικών σε στρατιωτικά νοσοκομεία
- Έρευνα της La Liga για συνθήματα θανάτου των οπαδών της Οσασούνα προς τον Βινίσιους
- Ελιά: Πώς ο «πράσινος χρυσός» της Ελλάδας φέρνει επενδύσεις
- Ο αληθινός Σέρπικο, ο Αλ Πατσίνο, η διαφθορά της αστυνομίας και το soundtrack του Μίκη Θεοδωράκη – Μια ιστορία από τα 70s
- Επιστρέφει η περιφερειακή λίγκα στα Βαλκάνια
- Πτολεμαΐδα: Στο χειρουργείο 17χρονος που τραυματίστηκε από κροτίδα
- Η αφιέρωση του Κώστα Σλούκα στον Αταμάν για τον χαμό της μητέρας του (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 22.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/tony-chen-9hX9N-wMyzQ-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442