Πώς μπορούμε να κάνουμε τα τσιμπολογήματα πιο υγιεινά;
Παρά το γεγονός ότι η τάση μας για τσιμπολογήματα δεν οφείλεται αποκλειστικά στην πείνα μας, αλλά και σε ψυχολογικούς παράγοντες, υπάρχουν μερικοί τρόποι να το κάνουμε πιο υγιεινά
Μία από τις πιο βασικές αιτίες που βλέπουμε το βάρος μας να αυξάνεται και που δυσκολευόμαστε να αδυνατίσουμε είναι το συχνό τσιμπολόγημα.
Άλλωστε, όταν το τσιμπολόγημα δεν είναι στο πλαίσιο μιας οργανωμένης και δομημένης διατροφής, αλλά περιλαμβάνει την ακανόνιστη κατανάλωση «ανθυγιεινών», παχυντικών τροφών μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε αυξημένο βάρος.
Παρά το γεγονός ότι η τάση μας για τσιμπολόγημα δεν οφείλεται αποκλειστικά στην πείνα μας, αλλά και σε ψυχολογικούς παράγοντες, υπάρχουν μερικοί τρόποι να το κάνουμε πιο υγιεινό.
Προγραμματίζουμε τα γεύματά μας
Οργανώνοντας και τηρώντας τα γεύματά μας (πρωινό-σνακ-μεσημεριανό-σνακ-βραδινό), θα αποφύγουμε το αίσθημα έντονης πείνας, το οποίο μπορεί να μας οδηγήσει στο συχνό τσιμπολόγημα.
Δεν κρατάμε παχυντικές λιχουδιές στο σπίτι
Δεν υπάρχει λόγος να υπονομεύουμε την προσπάθειά μας για μια πιο υγιεινή διατροφή, κρατώντας στο σπίτι μας παχυντικές λιχουδιές, στις οποίες δυσκολευόμαστε να αντισταθούμε. Αποφεύγουμε λοιπόν να αγοράζουμε τις τροφές αυτές.
Επιλέγουμε «έξυπνα» τα σνακ μας
Τα φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα, τα λαχανικά, τα γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλών λιπαρών, οι ανάλατοι ξηροί καρποί και τα προϊόντα δημητριακών ολικής άλεσης είναι μερικές υγιεινές επιλογές που μπορούν να ικανοποιήσουν την επιθυμία μας για τσιμπολόγημα, χωρίς να μας φορτώσουν με περιττές θερμίδες.
Καταπολεμάμε την πλήξη
Όταν νιώθουμε βαριεστημένοι είναι πιο πιθανό να αναζητήσουμε κάτι για να τσιμπολογήσουμε, μόνο και μόνο επειδή δεν έχουμε κάτι καλύτερο να κάνουμε. Επομένως, όταν βαριόμαστε, φροντίζουμε να απασχοληθούμε με κάτι που δεν σχετίζεται με το φαγητό προκειμένου να ξεχαστούμε.
Δεν πηγαίνουμε πεινασμένοι στο σουπερμάρκετ
Όσο αστείο κι αν μπορεί να ακούγεται, όταν πηγαίνουμε νηστικοί στο σουπερμάρκετ είναι πολύ πιο εύκολο να υποκύψουμε στον πειρασμό των «ανθυγιεινών» επιλογών που προσφέρονται σε εξαιρετικά μεγάλη ποικιλία. Επομένως, φροντίζουμε να έχουμε φάει προηγουμένως κάποιο σνακ.
Μένουμε ενυδατωμένοι
Συχνά μπερδεύουμε το αίσθημα της δίψας με αυτό της πείνας και κάπως έτσι οδηγούμαστε σε κατανάλωση φαγητού, ενώ ένα ποτήρι νερό θα ήταν αρκετό.
- Το τέλος του τυχαίου: Γιατί οι ψηφιακές σου επιλογές είναι απλώς μια ψευδαίσθηση ελεύθερης βούλησης
- Ο πρώτος διαιτητής που απέβαλε τον Μέσι θα σφυρίξει ΑΕΚ-ΠΑΟΚ
- Λαμία: Ιδιοκτήτης καφετέριας έβαλε τέλος στη ζωή του – Τον βρήκε απαγχονισμένο η υπάλληλος του καταστήματος
- ΠΑΟΚ – Άρης Betsson 88-77: Πήρε το ντέρμπι με σούπερ Μπέβερλι ο «δικέφαλος»
- Christina O: Πάθη, προδοσίες και η κατάρα της Κάλλας – Το πλωτό βασίλειο του Ωνάση έχει ιστορία
- Πλούσιοι και «αθάνατοι»: Η βιομηχανία του biohacking και το νέο ταξικό σύνορο


