Έρευνα για πιστοποίηση του Καστοριανού Μελιού ως ΠΟΠ
Στα τέλη Μαΐου αποφασίστηκε να ξεκινήσει έρευνα Πιστοποίησης του Καστοριανού Μελιού ως προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) με τρεις Καστοριανούς Παραγωγούς Μελιού.
Στα τέλη Μαΐου αποφασίστηκε να ξεκινήσει έρευνα Πιστοποίησης του Καστοριανού Μελιού ως προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) με τρεις Καστοριανούς Παραγωγούς Μελιού.
Αυτό αποφασίστηκε σε συνάντηση εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλου με την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας – Τμήμα Γεωπονίας Φλώρινας Κατερίνας Μέλφου.
Το αντικείμενο της έρευνας περιλαμβάνει: την εγκατάσταση πειραματικού σταθμού από όπου θα προέρχονται τα δείγματα του μελιού, δημιουργία αναλύσεων των φυσικοχημικών χαρακτηριστικών του μελιού, μοριακές αναλύσεις γύρης για τον προσδιορισμό των διατροφικών προτιμήσεων και τέλος συγκεντρωτική ανάλυση των αποτελεσμάτων και αξιολόγηση της δυνατότητας διεκδίκησης της πιστοποίησης προϊόντος Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) για το μέλι Καστοριάς.
- Αναβλήθηκε το ΠΑΟΚ – Μύκονος Betsson
- Νέο κλειστό προπονητήριο στη Νέα Ερυθραία
- Εργατικό δυστύχημα στα Τρίκαλα: Πολύμηνη διαρροή προπανίου στο εργοστάσιο «Βιολάντα» – Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής
- Συγκίνηση στην Τούμπα: Κρεμάστηκαν στη μπουτίκ οκτώ φανέλες για τους αδικοχαμένους οπαδούς (vid, pics)
- Τροχαίο με τους οπαδούς ΠΑΟΚ στην Ρουμανία: Μπορεί να ευθύνεται το lane assistance για το δυστύχημα;
- Ανδρουλάκης: Είστε πολιτικοί απατεώνες, κύριοι της κυβέρνησης – Να παραιτηθεί ο Φλωρίδης άμεσα


