Άγιο Όρος : 20 μοναχοί θετικοί στον κοροναϊό
Ο ένας μοναχός, μάλιστα, νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.
Συναγερμός έχει σημάνει στο Άγιον Όρος, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ανιχνεύθηκαν 20 κρούσματα του νέου κοροναϊού, όλα σε μοναχούς Ιερών Μονών της χερσονήσου του Άθω.
Ο Αρίστος Κασμίρογλου, υποδιοικητής του Αγίου Όρους εξηγεί, μιλώντας στο makthes.gr ότι τα 20 κρούσματα εντοπίστηκαν στις Ιερές Μονές Νέας Σκήτης, Παντοκράτορος και Καρυών.
Μέχρι στιγμής όλα τα περιστατικά είναι διαχειρίσιμα, εκτός από ένα, το οποίο έχει διακομιστεί σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.
Υπενθυμίζεται ότι στο Άγιον Όρος έχει ξεκινήσει η χορήγηση της πρώτης δόσης του εμβολίου κατά του νέου κοροναϊού και το τρέχον διάστημα θεωρείται κρίσιμο, ώστε να επιτευχθεί ανοσία στον τοπικό πληθυσμό.
Σε κάθε περίπτωση, μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί αρκετοί από τους μοναχούς και η διαδικασία θα συνεχιστεί κανονικά την Παρασκευή, ενημερώνει ο κ. Κασμίρογλου.
- Παραστατίδης για Εθνικό Απολυτήριο: Σοβαρή παιδαγωγική και κοινωνική μεταρρύθμιση, όχι προεκλογικό πυροτέχνημα
- «Αδράνησαν για τις υποκλοπές, η συγκάλυψη έγινε συνώνυμο του σκανδάλου», κατήγγειλε ο Ζαχαρίας Κεσσές
- Αγορά εργασίας: Ο κόσμος γύρισε… ανάποδα – Οι άνεργοι πληρώνουν για να προσληφθούν
- Λόρα: Δείγμα DNA από τη μητέρα της ζήτησαν οι γερμανικές Αρχές – Στη Γερμανία ο πατέρας της 16χρονης
- «Περιπλέκονται τα πράγματα για την παραμονή των Χεζόνια και Λάιλς στη Ρεάλ»
- Αναγνώρισε τον βιαστή της στα αρχεία Έπσταϊν – Σουηδέζα κατέθεσε μήνυση στο Παρίσι


