
Διώρυγα του Σουέζ : Το βίντεο που έχει γίνει viral στα social media
Το γιγαντιαίο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «Ever Given» που προσάραξε στη Διώρυγα του Σουέζ και από την Τρίτη εμποδίζει την διέλευση περισσότερων από 300 πλέον πλοίων, παραμένει στο σημείο
Το γιγαντιαίο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «Ever Given» που προσάραξε στη Διώρυγα του Σουέζ και από την Τρίτη εμποδίζει την διέλευση περισσότερων από 300 πλέον πλοίων, παραμένει στο σημείο καθώς οι προσπάθειες αποκόλλησης δεν έχουν ακόμη αποδώσει καρπούς.
Ήδη μάλιστα, σε αιγυπτιακά ΜΜΕ υπάρχουν αναφορές πως ο πρόεδρος της χώρας, Αμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι έδωσε εντολή να γίνουν προετοιμασίες για την πιθανή ανάγκη αφαίρεσης εμπορευματοκιβωτίων από το πλοίο εφόσον τελικά δεν επιτευχθεί η διαδικασία αποκόλλησής.
Η διαδικασία όμως αυτή, για ένα τέτοιου μεγέθους πλοίο, δεν είναι τόσο εύκολη αφού απαιτείται ειδικός τεχνικός εξοπλισμός και η διαδικασία δεν είναι εύκολη.
Οι αρχές είχαν βασίσει τις ελπίδες τους, σε σημαντικό βαθμό, στην παλίρροια το βράδυ του Σαββάτου αλλά τελικά η πρόοδος ήταν μικρότερη του αναμενομένου και το νέο στοίχημα είναι το πλοίο να μπορέσει να πλεύσει ξανά σήμερα, Κυριακή.
Έστω όμως και αυτή η μικρή πρόοδος μετά από πέντε ημέρες -το πλοίο μετακινήθηκε κατά 30 μοίρες- ήταν αρκετή ώστε τα πληρώματα των ρυμουλκών που βρίσκονταν στο σημείο να πάρουν μια βαθιά ανάσα και να πανηγυρίσουν ηχώντας την μπουρού τους, όπως φαίνεται και στο βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έχει γίνει viral τις τελευταίες ώρες.
Δείτε το επίμαχο βίντεο
#EverGiven has moved 2 inches
all tugBoats happy
Hoooorray #suezcanel pic.twitter.com/srHDtuXB8m— ܡܐܪܝܘ ???? (@MarioLeb79) March 27, 2021
- Μουντιάλ 2026: Με Πελίστρι η αποστολή της Ουρουγουάης (pic)
- Η ΕΕ θα αποτρέψει τη Μόσχα να ωφεληθεί από τον πόλεμο στο Ιράν – Παγώνει το πλαφόν τιμών στο ρωσικό πετρέλαιο
- Νέο εύρημα που παραπέμπει σε πυραυλικό εξάρτημα ξεβράστηκε στην Κρήτη
- Έφυγε από τη ζωή ο άνδρας που έζησε τρία χρόνια με το ήπαρ της Έμμας Καρυωτάκη
- Ιερέας φέρεται να κατηγόρησε ακτιβίστρια για τη διπλή αυτοκτονία στην Ηλιούπολη, προκαλώντας αντιδράσεις
- Γαλλία: Ένας νεκρός και 219 τραυματίες στα επεισόδια μετά τον θρίαμβο της Παρί Σεν Ζερμέν στο Champions League