
Γλυκό «κονφετί» από τον Άκη Πετρετζίκη
Με αυτό το βρώσιμο κονφετί θα στολίσετε τέλεια τούρτες και μπισκότα.
Ιδανικό στολίδι για τούρτες, μπισκότα και όχι μόνο είναι το βρώσιμο, γλυκό «κονφετί».
Το πιο απλό επιδόρπιο παίρνει γιορτινή όψη αν το πασπαλίσετε με τη πολύχρωμη “τρούφα” η οποία φτιάχνεται από ζάχαρη, ασπράδι και βανίλια.
Ο Άκης Πετρετζίκης δείχνει πως μπορείς να το φτιάξεις μόνος σου στο σπίτι:
Υλικά:
120-150 γρ. ζάχαρη άχνη
1 ασπράδι, από μικρό αβγό
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1/4 κ.γ. κίτρινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
1/4 κ.γ. μπλε χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
1/4 κ.γ. πράσινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
1/4 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχ/κης σε πάστα
Εκτέλεση:
Περνάμε τη ζάχαρη άχνη από σήτα.
Τη βάζουμε στον κάδο του μίξερ και προσθέτουμε το ασπράδι. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να πάρει το μείγμα μορφή παχύρρευστης πάστας.
Προσθέτουμε τη βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα σιγά σιγά μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο παχύρρευστο μείγμα.
Μοιράζουμε το μείγμα σε 5 μπολάκια και προσθέτουμε ένα χρώμα σε κάθε μπολάκι. Στο τελευταίο μπολάκι δεν βάζουμε χρώμα ώστε τα κονφετί από εκεί να βγουν άσπρα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το χρώμα σε κάθε μπολάκι.
Με τη βοήθεια μιας πλαστικής σπάτουλας μεταφέρουμε σε σακούλες ζαχαροπλαστικής κάθε χρώμα ξεχωριστά.
Κόβουμε τη μύτη της σακούλας σε πολύ μικρή διάμετρο και δημιουργούμε ευθείες γραμμές από το μείγμα πάνω σε λαδόκολλα.
Απλώνουμε τη μια γραμμή δίπλα στην άλλη και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 4 ώρες μέχρι να στεγνώσουν οι γραμμές.
Με ένα μαχαίρι κόβουμε σε μικρά κομματάκια τις γραμμές δημιουργώντας κονφετί σε κίτρινο, πράσινο, ροζ, μπλε και άσπρο χρώμα.
- Πάσχα: Τα ξεχωριστά έθιμα της Μεγάλης Παρασκευής – Κατάνυξη, Επιτάφιοι και τοπικά δρώμενα
- «Καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει»: Η ατάκα του Μαρτίνεθ για τον Αταμάν και ο λόγος που ειπώθηκε
- Μακελειό στο Σουδάν με 32 νεκρούς μετά από επίθεση με drones στο Νταρφούρ
- Afrika Bambaataa: Πέθανε ο τραγουδιστής της χιπ χοπ σε ηλικία 68 χρόνων από καρκίνο
- Μυθικός «γύπας» ο Πέσιτς: Την… έπεσε στο flash interview σε Ιταλίδα δημοσιογράφο (vid)
- Σεισμός 3,5 Ρίχτερ στη Ναύπακτο
