Ποινική δίωξη σε βάρος 23 συλληφθέντων κατά τη διάρκεια του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου
Κατά περίπτωση η δίωξη περιλαμβάνει αδικήματα για αντίσταση κατά της αρχής, διατάραξη κοινής ειρήνης και απείθεια και απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης.
Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σε βάρος 23 συλληφθέντων κατά τη διάρκεια του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου στην Αθήνα.
Κατά περίπτωση η δίωξη περιλαμβάνει αδικήματα για αντίσταση κατά της αρχής, διατάραξη κοινής ειρήνης και απείθεια και απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης.
Αφέθηκαν ελεύθεροι
Όλοι οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι και ορίστηκε ρητή δικάσιμος για τη δίκη τους. Ένας εξ αυτών δεν οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, καθώς είναι τραυματίας και νοσηλεύεται.
Σε βάρος ενός ακόμη συλληφθέντα ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, καθώς αντιμετωπίζει κατηγορίες για έκρηξη, κατοχή εκρηκτικών υλών, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, διατάραξη κοινής ειρήνης, απείθεια και αντίσταση κατά της αρχής.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον ανακριτή και αναμένεται να λάβει λάβει προθεσμία.
Από νωρίς έξω από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων είχαν συγκεντρωθεί περίπου 200 νεαροί για να συμπαρασταθούν στους συλληφθέντες.
- Θεσσαλονίκη: Τους έδερναν και ζητούσαν λύτρα – Τρεις συλλήψεις για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών, αρπαγή και εκβίαση
- Τις… χαρές του ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης στον πρώτο καφέ με τον Τασούλα – Παντρεύεται ο γιος του με τη Μαρία Σάκκαρη
- Οι «hot» κλάδοι του 2026 – Τα mega deals της νέας χρονιάς
- Τεχνητή νοημοσύνη: Θα ζούσατε με ένα ρομπότ; – Η εποχή των ανθρωποειδών με AI έφτασε
- Τεχνητή νοημοσύνη: Οι ειδικοί προειδοποιούν για την «ψύχωση ChatGPT» – Το αναδυόμενο πρόβλημα μιας νέας εποχής
- «Ο Παναθηναϊκός έκανε πρόταση στη Γιουβέντους για τον Κόστιτς»




