Αποφασισμένος να διεκδικήσει τον πρώτο τίτλο του πρωταθλητή στην ιστορία του μοιάζει φέτος ο Φοίνικας Σύρου, ο οποίος μετέτρεψε σε παράσταση για ένα ρόλο το ντέρμπι των πρωτοπόρων της βαθμολογίας και επικράτησε 3-0 σετ του Παναθηναϊκού στην Ερμούπολη.

Ουσιαστικά, ο Φοίνικας καθάρισε και την άλλη μεγάλη δύναμη του αθλήματος μετά τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ και δικαιολογημένα είναι ο μόνος που διατηρεί το αήττητο στην κατάταξη της Volley League.

Οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στα δύο πρώτα σετ και τα πήραν με μεγαλύτερη άνεση απ’ ότι δείχνει το τελικό 23-25, ενώ πέτυχαν μία απίστευτη ανατροπή στο τρίτο σετ, γυρνώντας το από 14-20 και το κέρδισαν με 27-25.

Οι «πράσινοι» του Δημήτρη Ανδρεόπουλου έπαιξαν κακό βόλεϊ και δεν βρήκαν λύσεις απέναντι στο καλοδουλεμένο σύνολο του Φοίνικα. Και αυτά παρά την απουσία του Πρωτοψάλτη, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις και δεν αγωνίστηκε.

Πλέον, ο Φοίνικας Σύρου είναι ο μόνος αήττητος στο πρωτάθλημα, αλλά παραμένει δεύτερος με 13 βαθμούς γιατί έχει ένα παιχνίδι λιγότερο. Ο Παναθηναϊκός παραμένει πρώτος με 14 για τον προαναφερόμενο λόγο.

Τα σετ: (25-23, 25-23, 27-25)