Φοίνικας Σύρου και Ολυμπιακός παρέδωσαν μαθήματα βόλεϊ σε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος με την ομάδα της Σύρου να επικρατεί 3-2 σετ στο τάι μπρέικ των φιλοξενούμενων.

Οι δύο ομάδες έδωσαν τα πάντα και μας πρόσφεραν ένα τρομερό παιχνίδι θα μείνει για καιρό στους φίλους του αθλήματος. Ο Φοίνικας προηγήθηκε με 2-0, όμως οι Πειραιώτες κατάφεραν να επιστρέψουν ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Τελικά ο αγώνας οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ όπου έπειτα από πολύ μεγάλη μάχη και εξαιρετικές φάσεις οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν την πολύ μεγάλη νίκη.

Στο πρώτο σετ ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ καλύτερα ανοίγοντας τη διαφορά στους έξι πόντους. Όμως ο Φοίνικας ανέκαμψε και με υπομονή ισορρόπησε το παιχνίδι και τελικά έκανε την ανατροπή κάνοντας το 1-0 σετ με 25-23.

Στο δεύτερο σετ γηπεδούχοι και φιλοξενούμενοι πήγαιναν πόντο-πόντο, με κανέναν να μην μπορεί να ξεφύγει. Μέχρι ο Φοίνικας δείξει μεγαλύτερη συγκέντρωση στο τέλος με τον πολύ καλό Πρωτοψάλτη και να κάνει τελικά το 2-0 με 25-20.

Το τρίτο σετ εξελίχθηκε σε έναν επιθετικό μονόλογο για τους ερυθρόλευκους οι οποίοι δεν απειλήθηκαν ποτέ από την ομάδα της Σύρου και με 17-25 μείωσαν σε 2-1.

Στο τέταρτο σετ ο Ολυμπιακός μπήκε ξανά απόφασισμένος να ισοφαρίσει σε 2-2, κάτι που τελικά κατάφερε έπειτα από μεγάλη μάχη να νικήσει με 20-25.

Το τάι μπρέικ ήταν και αυτό εξαιρετικό, με τον Φοίνικα να έχει ένα ισχνό προβάδισμα και τους ερυθρόλευκους να πιέζουν για να μείνουν στο ματς. Εν τέλει όμως η ομάδα της Σύρου επικράτησε με 15-11 κάνοντας το 3-2 στα σετ.