
Ξαφνική συνάντηση Ράμα – Ερντογάν : Στο επίκεντρο η επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων
Για την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στο Ιόνιο Πέλαγος και την οικοδόμηση κατοικιών για τους σεισμόπληκτους θα συζητήσουν στην «ξαφνική» συνάντησή τους, ο Εντι Ράμα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με αλβανικό δημοσίευμα.
Η επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στο Ιόνιο Πέλαγος στα 12 μίλια και η κατασκευή οικιών στους σεισμόπληκτους του Δυρραχίου του 2019, όπως υποσχέθηκε ο Ερντογάν, θα αποτελέσουν το επίκεντρο των συζητήσεων μεταξύ του πρωθυπουργού της Αλβανίας Εντι Ράμα και του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Αγκυρα σήμερα 6 και αύριο 7 Ιανουαρίου.
Πρόσκληση Ερντογάν
Το Anadolu Agency αναφέρει ότι ο Ράμα θα ταξιδέψει στην Αγκυρα κατόπιν προσκλήσεως του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Το τούρκικο δημοσίευμα υπογραμμίζει ότι επίκεντρο των συναντήσεων μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών θα είναι οι περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις, στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων Αλβανίας – Τουρκίας.
«Δύο ανοιχτά ζητήματα»
«Επί του παρόντος, τα δύο ανοιχτά ζητήματα μεταξύ Τουρκίας και Αλβανίας είναι η κατασκευή ορισμένων οικιών για τους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν από τον σεισμό, υπόσχεση της Τουρκίας, καθώς και η θαλάσσια συμφωνία με την Ελλάδα, η οποία βασικά επηρεάζει περισσότερο τους Τούρκους» σημειώνει η abcnews.al.
- Υποκλοπές: Κυβερνητικά…. μαθήματα «θεσμικής συμπεριφοράς» ανήμερα της διάταξης του ΑΠ – Σκληρή κόντρα κυβέρνησης – ΠΑΣΟΚ
- H εργασιακή ευτυχία… φέρνει επιχειρηματική επιτυχία – Έρευνα του London School of Economics
- «Σπίτι μου ΙΙ»: Καταληκτική ημερομηνία για τη συμβασιοποίηση των δανείων του προγράμματος η 2α Ιουνίου 2026
- Σκάλα Ωρωπού: Προχωρά το «ξεμπάζωμα» στην περιοχή Natura – Έστειλε την υπόθεση στον εισαγγελέα ο Κικίλιας
- Michael: Η βιογραφική ταινία του Μάικλ Τζάκσον προσέλκυσε κοινό παρά τις έντονες αντιδράσεις
- Χαμός με το ιατρικό επιτελείο της Τότεναμ






