Υπόθεση Ναβάλνι : Το Κρεμλίνο απαντάει «bullshit» σε δημοσίευμα των Sunday Times
«Ανοησίες» χαρακτήρισε το Κρεμλίνο το δημοσίευμα της Sunday Times ότι επιχειρήσαν να δηλητηριάσουν τον Ναβάλνι δύο φορές.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Νμίτρι Πεσκόφ χαρακτήρισε το δημοσίευμα της βρετανική εφημερίδας The Sunday Times σύμφωνα με το οποίο επιχειρήσαν να δηλητηριάσουν δύο φορές τον επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, ως ανοησίες, χρησιμοποιώντας μάλιστα έκφραση της αγγλικής αργκό .
«Παρόλα αυτά οι The Sunday Times, είναι ένα κυριακάτικο ανάγνωσμα, ρόμπα. Τι να σας πω. Υπάρχουν ψευδείς πληροφορίες, αλλά υπάρχουν και τέτοιες ειδήσεις, που θα μπορούσε να τις χαρακτηρίσει με μια τόσο περιεκτική λέξη. Υπάρχει μια τέτοια αγγλική λέξη bullshit, αυτό είναι λοιπόν bullshit. Δεν θα πω τίποτα άλλο», δήλωσε ο Πεσκόφ.
«Προσπάθησαν να δηλητηριάσουν τον Ναβάλνι όσο νοσηλευόταν»
Η εφημερίδα The Sunday Times στις 13 Δεκεμβρίου έγραψε ότι προσπάθησαν να δηλητηριάσουν δεύτερη φορά τον Ναβάλνι ενώ νοσηλευόταν σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο του Όμσκ.
Η εφημερίδα επικαλείται πηγές στα όργανα ασφαλείας της Γερμανίας οι οποίες «ανέφεραν στους συναδέλφους τους στην Βρετανία ότι άτομα που βρίσκονται πίσω από την δηλητηρίαση του Ναβάλνι, έκαναν μια ακόμη απόπειρα να τον δηλητηριάσουν στην στιγμή που βρίσκονταν σε τεχνητό κώμα, πριν τον μεταφέρουν στο αεροσκάφος» που τον μετέφερε στο Βερολίνο
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τασούλας: Ας είναι η νέα χρονιά μια ευκαιρία να αλλάξουμε όλα όσα μας πληγώνουν
- Δημοσιογραφία: Η διαχρονική δύναμη σε έναν κόσμο με περισσότερα μέσα ενημέρωσης και λιγότερη ελευθερία
- Μια χαμένη μάχη για το τένις, μια μεγάλη ανάγκη για ίσες αμοιβές (pics+vids)
- Ένας νεκρός ο απολογισμός του τροχαίου στην εθνική οδό στους Αγίους Θεοδώρους – Βίντεο ντοκουμέντο
- Ουκρανία: Συνομιλίες αξιωματούχων των ΗΠΑ με συμβούλους εθνικής ασφάλειας δυτικών χωρών
- Ένας αιώνας «Θωρηκτό Ποτέμκιν»: Η ταινία που έγραψε από την αρχή τη γλώσσα του κινηματογράφου






