ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ

6 τεμ. μοσχαρίσια μάγουλα γάλακτος

2 καρότα

2 κρεμμύδια

1 πράσο

Λίγες άκρες μανιταριού σιτάκε

Πελτές ντομάτας (περίπου 20 γρ)

100 ml κόκκινο κρασί ξηρό

100 ml κόκκινο κρασί γλυκό

Δάφνη (2 φύλλα)

Θυμάρι (2 κλωνάρια)

Αστεροειδής γλυκάνισος (1 τεμ)

Κεδρόμηλα (άρκευθος) (1 τεμ)

Αλάτι

Πιπέρι

Ηλιέλαιο

Ελαιόλαδο

Ζωμός μοσχαριού

Καθαρίζουμε καλά τα μάγουλα, τα σωτάρουμε με ηλιέλαιο και τα τοποθετούμε σε γάστρα. Αφαιρούμε το λάδι και σωτάρουμε τα μανιτάρια και τα λαχανικά με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τα μυρωδικά, τον πελτέ, σβήνουμε με τα κρασιά και τα προσθέτουμε στα μάγουλα. Σκεπάζουμε τα 2/3 του κρέατος με ζωμό μοσχαριού και τοποθετούμε στο φούρνο στους 160 για 2,5 ώρες. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ξεψαχνίζουμε. Μεριδοποιούμε στα 150 – 170 gr.

Επιλέξτε μοσχαρίσια μάγουλα καλής ποιότητας από τον χασάπη σας για πλούσια γεύση και ποιότητα σε κάθε μπουκιά.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΤΡΑΧΑΝΑ

200 γρ τραχανάς γλυκός

200 ml γάλα

Λεμονοθύμαρο (1 κλωνάρι)

Αλάτι

20 ml ελληνικός καφές

20 γρ βούτυρο

Μαγειρεύουμε τον τραχανά σε γάλα αρωματίζοντάς τον με το λεμονοθύμαρο. Μόλις είναι έτοιμος προσθέτουμε τον καφέ και δένουμε με το βούτυρο.

Chips τραχανά για  την γαρνιτούρα

Τραχανάς γλυκός

Νερό

Αλάτι

Ηλιέλαιο

Βράζουμε τον τραχανά για 3,5 λεπτά, απλώνουμε σε χαρτί να στεγνώσει και τηγανίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα.