Χορταστικό croque madame με μπεσαμέλ μετσοβόνε από τον Χάρη Νικολούζο
Ποιος χρειάζεται το πρωινό ή το μεσημεριανό φαγητό όταν υπάρχει η επιλογή του brunch; Ο Κερκυραίος σεφ, που ξεκίνησε από τις κουζίνες του Μποτρίνι και έφασε να πετυχαίνει σημαντικές συνεργασίες με πολύ γνωστά εστιατόρια της Ελλάδας, ξεκλειδώνει τα μυστικά του πολυαγαπημένου όλων croque madame.
Υλικά
2 φέτες Ψωμί Μπόμπα (Στρογγυλή)
2 φέτες Μοτζαρελα Block
1 φέτα Καπνιστό Ζαμπόν (τύπου Fouantre)
Βούτυρο
1 Αυγό
Σχοινόπρασο
Για την μπεσαμέλ Μετσοβόνε
50 γρ. Βούτυρο
50 γρ. Αλεύρι
500 γρ. Γάλα
100 γρ. Τριμμένο Μετσοβόνε
1 Πορτοκάλι

Ένα πολύ χορταστικό και εμφανίσιμο πιάτο, ιδανικό για χαλαρά Σαββατοκύριακα (ή καθημερινές…) στο σπίτι.
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με το αλεύρι μέχρι να ψηθεί λίγο το αλεύρι.
Σιγά σιγά ανακαtεύοντας ρίχνουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά.
Όταν δέσει η μπεσαμέλ βγάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το τριμμένο τυρί και λίγο ξύσμα πορτοκάλι.
Αλατοπιπερώνουμε.
Κρατάμε ζεστό μέχρι να ετοιμαστούν τα υπόλοιπα υλικά.
Ετοιμάζουμε το «τοστ».
Βουτυρώνουμε τις φέτες από το ψωμί και βάζουμε μια φέτα από το τυρί , μια φέτα ζαμπόν και ξανά μια φέτα τυρί, βουτυρώνουμε ελαφρώς από πάνω και ψήνουμε στην τοστιέρα.
Ταυτόχρονα, ετοιμάζουμε ένα αυγό τηγανητό, με ελάχιστο λάδι στο τηγάνι.
Ψήνουμε μέχρι να είναι μελάτο.
Ψιλοκόβουμε το σχοινόπρασο.
Αφού είναι όλα έτοιμα βάζουμε το «τοστ» σε ένα πιάτο από πάνω και στην μέση το αυγό, καλύπτουμε με την μπεσαμέλ αλλά χωρίς να καλύψουμε τον κρόκο και γύρω γύρω πασπαλίζουμε λίγο από το σχοινόπρασο.
- «Η υποκριτική των μαλλιών» – Ο Μάικλ Ντάγκλας και το αιώνιο πείραγμα με τον Τζακ Νίκολσον
- Μπαρτζώκας: «Δεν θα έχουμε τον Τζόσεφ το αμέσως επόμενο διάστημα, μας περιμένουν πολύ σημαντικά παιχνίδια»
- Τραγωδία στην Άρτα: 35χρονη πέθανε λίγες μέρες μετά τη γέννηση του παιδιού της
- Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: «Πάγωσε» το κοινό με τη σοβαρή πτώση της Λίντσεϊ Βον – Ούρλιαζε από τον πόνο (vid)
- Διδυμότειχο: Άγγιξε τα 6,5 μέτρα η στάθμη του νερού στο Πύθιο – Συστάσεις προς τους κατοίκους οικισμών
- Gen Z: Μισθός, υγεία και προσωπική ζωή – Όταν η γενιά αυτή μιλάει και ακούγεται, οι εργοδότες κερδίζουν
- «Πλησιάζει στη Χάποελ Τελ Αβίβ ο Χέιζ-Ντέιβις»
- ΣΥΡΙΖΑ σε Μητσοτάκη: Καμία εμπιστοσύνη και καμία συναίνεση με την κυβέρνηση των σκανδάλων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 08.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/andrea-caramello-z2t4GdXOtE8-unsplash-315x220.jpg)


























































![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [08.02 – 14.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/e237c4ed-7268-45d4-bb6f-615b214b0f66-315x220.jpeg)


















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442