Βαρώσια : Προκλητική επίσκεψη Οκτάι στην περίκλειστη πόλη – Καταδικάζει η Κύπρος
Την περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων επισκέφθηκε το μεσημέρι ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι, ο οποίος βρέθηκε στα κατεχόμενα, με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του νέου ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Ερσίν Τατάρ
Την περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων επισκέφθηκε το μεσημέρι ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι, ο οποίος βρέθηκε στα κατεχόμενα, με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του νέου ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Ερσίν Τατάρ.
Ο κος Οκτάϊ συνομίλησε με Τουρκοκύπριους και Τούρκους που βρίσκονταν στην περιοχή.
Λίγη ώρα μετά, η Κυπριακή Προεδρία εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία καταδίκαζε την ενέργεια με τον πλέον έντονο και κατηγορηματικό τρόπο.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:
«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η κυβέρνηση, καταδικάζουν και καταγγέλλουν με τον πλέον έντονο και κατηγορηματικό τρόπο, τη νέα προκλητική ενέργεια της Τουρκίας να αποστείλει τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης στα κατεχόμενα, και ειδικότερα την είσοδό του στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.
Πρόκειται για ξεκάθαρα προκλητική και παράνομη ενέργεια, που παραβιάζει τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. H ενέργεια αυτή του Τούρκου αντιπροέδρου θα καταγγελθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας και στον γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών.
Την ίδια ώρα, τέτοιες παράνομες και προκλητικές ενέργειες έρχονται και σε αντίθεση με τα όσα ζητά ο γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών για τη δημιουργία κατάλληλου κλίματος, ώστε να εκδηλώσει πρωτοβουλία προς επανέναρξη των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού από εκεί όπου έμειναν στο Κραν Μοντανά, και σύμφωνα με όσα συμφωνήθηκαν στο Βερολίνο, από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον τέως Τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Μουσταφά Ακκιντζί ενώπιον του γενικού γραμματέα των ΗΕ».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Απασφάλισε ο Λάκης Γαβαλάς με αφορμή τον πανικό γύρω από την παρουσία του Μπραντ Πιτ στην Ελλάδα
- Τέμπη: Ξεσηκωμός στις 28 Φεβρουαρίου – Συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα
- Greece’s Energy Minister Promotes Country As Regional Energy Hub Ahead of Washington Energy Summit
- Μεγάλη Βρετανία: Το Λονδίνο ανακοίνωσε μεγάλη δέσμη κυρώσεων κατά της Ρωσίας
- Ιταλία: Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες από έκρηξη σε κτίριο στη Βερόνα
- Το τέλος του «μέσου εργαζόμενου»; Όταν το να είσαι αρκετά καλός στη δουλειά σου, δεν αρκεί



