Ποιοι Ευρωπαίοι πουλάνε όπλα στον Ερντογάν
Τι κρύβει η πρόταση Μητσοτάκη για εμπάργκο στην πώληση όπλων στην Τουρκία
Η απόφαση του Πρωθυπουργού να ανοίξει ενώπιον των ευρωπαίων ομολόγων θέμα εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία, κατά την τελευταία Σύνοδο Κορυφής, κρύβει μια διττή στόχευση αλλά και… αιχμές προς συγκεκριμένους ηγέτες, ενόσω το βλέμμα όλων στρέφεται στις αρχές του Δεκεμβρίου, όταν πια η Ευρώπη θα κληθεί να καταλήξει εάν θα ενεργοποιήσει ή όχι κυρώσεις και ποιες θα είναι αυτές.
Η αναφορά Μητσοτάκη αγγίζει ένα «καυτό» κεφάλαιο, που περιλαμβάνει γερμανικά υποβρύχια, ισπανικά αεροσκάφη, ιταλικά ελικόπτερα αλλά και κορβέτες, άρματα μάχης και πυρομαχικά στο πλαίσιο της «κούρσας» εφοδιασμού της Τουρκίας με οπλικά συστήματα από χώρες της ευρωπαϊκής οικογένειας.
Τακτικοί συνομιλητές του Μητσοτάκη διαβάζουν πίσω από τη συγκεκριμένη κίνηση αφενός την προσπάθειά του να υπογραμμίσει την αποφασιστικότητα της ελληνικής πλευράς να μένει ζωντανή η συζήτηση περί «απειλής κυρώσεων», στην κατεύθυνση όμως να πονούν την Αγκυρα όχι μόνο στην οικονομία της αλλά και στη γεωπολιτική επιρροή της, και αφετέρου να δείξει νέα διάσταση στα όρια που θα μπορούσαν να τεθούν στις σχέσεις των Ευρωπαίων με τον Ερντογάν, εφόσον επιμείνει στις μονομερείς ενέργειες.
- Σoκ στις ΗΠΑ: Αθλητής του NFL βρέθηκε νεκρός σε γκαράζ
- Το κούρεμα της Γκισλέιν Μάξγουελ στη φυλακή δείχνει ότι εξακολουθεί να είναι εμμονική με την εξουσία
- Καθαρά Δευτέρα: Πώς θα λειτουργήσουν τα σούπερ μάρκετ, τι ισχύει για τις λαϊκές αγορές
- Ιράν: Διχασμένοι οι σύμβουλοι του Τραμπ για την επίθεση – Σενάριο δολοφονίας Χαμενεΐ
- Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε από την Κρήτη με το τρόπαιο στις αποσκευές του (pics)
- Ποιες περιοχές της Ελλάδας «ψηφίζουν» οι τουρίστες

