Κοροναϊός: Εφιαλτικές προβλέψεις από το ΔΝΤ – Θα απαιτηθούν χρόνια για την επιστροφή στην ανάπτυξη
Το ΔΝΤ έχει διαθέσει περίπου 90 δισεκατομμύρια δολάρια συνολικής χρηματοδότησης σε 79 χώρες από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης, μεταξύ αυτών 20 δισεκ. δολάρια στη Λατινική Αμερική
Η κρίση του κορονοϊού διαρκεί περισσότερο από τις αρχικές προβλέψεις, ενώ θα απαιτηθούν χρόνια για την επιστροφή ορισμένων χωρών στην οικονομική ανάπτυξη, όπως δήλωσε χθες ο πρώτος αναπληρωτής διευθυντής του ΔΝΤ Τζέφρι Οκαμότο στη διάρκεια μιας διαδικτυακής εκδήλωσης που διοργανώθηκε από το Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών.
Το ΔΝΤ έχει διαθέσει περίπου 90 δισεκατομμύρια δολάρια συνολικής χρηματοδότησης σε 79 χώρες από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης, μεταξύ αυτών 20 δισεκ. δολάρια στη Λατινική Αμερική, σύμφωνα με μία εκπρόσωπο του ΔΝΤ.
Το ταμείο εξακολουθεί να συνεργάζεται με χώρες-μέλη για την εξεύρεση τρόπων αντιμετώπισης της πανδημίας, αλλά και του περιορισμού των οικονομικών επιπτώσεών της, σύμφωνα με τον Οκαμότο.
“Προσπαθούμε να διατηρήσουμε την οικονομική μας δύναμη. Μιλάμε για μία επιστροφή στην ανάπτυξη η οποία θα απαιτήσει χρόνια και αρκετές χώρες, στη διάρκεια της προσπάθειας αυτής είναι πιθανό να χρειαστούν βοήθεια,” πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Deepfake: Ποια είναι τα 15 σημεία που πρέπει να προσέχετε
- Άρτα: Χωρίς τις αισθήσεις του απεγκλωβίσθηκε εργάτης – Είχε καταπλακωθεί από χώματα μετά από κατολίσθηση
- «Times: «Η FIFA δεν επιτρέπει στο Ιράν να παίξει τα ματς του Μουντιάλ στο Μεξικό»
- Πελοπόννησος: 35 νέες υδατοδεξαμενές ανεφοδιασμού
- «Το ταξί είναι εδώ, ενωμένο δυνατό»: Σε εξέλιξη η απεργία των αυτοκινητιστών – Πορεία προς τη Βουλή
- Λάρισα: Ένοχος ο 22χρονος μητροκτόνος και ο ξάδερφός του





