Δεκατρία συνεχόμενα παιχνίδια αήττητη. Η τελευταία φορά που έχασε ήταν στις 3 Μαρτίου. Εκείνο το 1-2 από την Τζένοα. Από εκεί και μετά έχει 10 νίκες και 3 ισοπαλίες.

Η Μίλαν ξεκίνησε από εκεί που σταμάτησε τις υποχρεώσεις της στο ιταλικό πρωτάθλημα, επικρατώντας της Μπολόνια στο Σαν Σίρο με 2-0 χάρη στα γκολ του Ζλάταν Ιμπραϊμόβιτς, με τον Σουηδό επιθετικό να ηγείται με το… καλημέρα τις προσπάθειες των Ροσονέρι την νέα χρονιά.

Η ομάδα του Στέφανο Πιόλι είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης από την αρχή. Στο 12΄ το διαγώνιο σουτ του Ζλάταν, απέκρουσε ο Τομιγιάσου, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Τσαλχάνογλου έπιασε δυνατό σουτ, με την μπάλα να… φεύγει λίγο άουτ.

Εν τέλει την λύση για την Μίλαν την έδωσε ο Σουηδός επιθετικός. Στο 35, ο Σελεμέκερς έβγαλε την σέντρα στον Ζλάταν και αυτός με ωραίο κεφαλιά έκανε το 1-0.

Στο δεύτερο μέρος, η Μίλαν κέρδισε πέναλτι με το… καλημέρα, με τον Ζλάταν να το μετουσιώνει σε γκολ για το 2-0. Από εκεί και πέρα, είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, με την Μπολόνια να μην είναι ιδιαίτερα απειλητική και τους Ροσόνερι να παίρνουν έτσι το πρώτο τρίποντο της σεζόν.

ΜΙΛΑΝ: Ντοναρούμα, Κίερ (72’ Ντουάρτε), Καλάμπρια, Ερναντές, Γκάμπια, Κεσί (77’ Τονάλι), Μπενασέρ, Τσαλχάνογλου (71’ Μπραΐμ Ντίαθ), Ρέμπιτς, Καστιγιέχο (46’ Σελεμέκερς), Ιμπραΐμοβιτς

ΜΠΟΛΟΝΙΑ: Σκορούπσκι, Ντε Σιλβέστρι, Ντανίλο, Ντάικς, Τομιγιάσου, Σοριάνο (80’ Σβάνμπεργκ), Παλάσιο (80’ Σανταντέρ), Ντομίνγκες (58’ Σανσόνε), Ορζολίνι (57’ Όλσεν), Μπάροου (83’ Βινιάτο).