Χρηματιστήριο : Μικρή άνοδος 0,36%, σε χαμηλά επίπεδα ο τζίρος
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 646,27 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,36%. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι μετοχές των τραπεζών, καθώς και οι μετοχές του ΟΤΕ και της ΕΥΔΑΠ.
Ήπιες ανοδικές τάσεις επικράτησαν στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου την Τετάρτη, με τον τζίρο να διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι μετοχές των τραπεζών, καθώς και οι μετοχές του ΟΤΕ και της ΕΥΔΑΠ.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 646,27 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,36%.
Ενδοσυνεδριακά κινήθηκε σε εύρος διακύμανσης 6,15 μονάδων. Κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 648,38 μονάδες (+0,68%) και κατώτερη τιμή στις 642,23 μονάδες (-0,27%).
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 32,07 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 25.927.531 μετοχές.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,25%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,11%.
Πώς κινήθηκαν οι μετοχές
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της ΕΥΔΑΠ (+4,37%), της Πειραιώς (+3,94%), της Eurobank (+3,33%), του ΟΤΕ (+2,86%), της Alpha Bank (+2,03%), της ΕΧΑΕ (+2,10%) και του ΟΛΠ (+1,71%).
Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Motor Oil (-1,65%), της Τέρνα Ενεργειακή (-1,53%), του ΟΠΑΠ (-1,33%), της Jumbo (-1,33%), της Ελλάκτωρ (-1,20%) και της Coca Cola HBC (-1,28%).
Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των τηλεπικοινωνιών (+2,80%) και των Τραπεζών (+2,30%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Προσωπικών Προϊόντων (-1,28%) και των Ταξιδιών (-1,26%).
Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Eurobank Alpha Bank διακινώντας 10.268.002 και 6.212.897 μετοχές, αντιστοίχως.
Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν ο ΟΤΕ με 4,696 εκατ. ευρώ και η Eurobank με4,426 εκατ. ευρώ.
Ανοδικά κινήθηκαν 43 μετοχές, 45 πτωτικά και 32 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Frigoglass +5,77% και Δρομέας +5,11%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Forthnet -10,84% και Μαθιός Πυρίμαχα -10,60%.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ουκρανία: Λάρι Φινκ και Τζάρεντ Κούσνερ κυρίαρχοι στο παιχνίδι της ανοικοδόμησης
- Google: Απευθείας ηχητική μετάφραση στα ακουστικά ήχου με τη βοήθεια της AI







