Ρεβίθια σαλάτα
Χορταστική, δροσερή, πλούσια!
Προετοιμασία 15’, Αναμονή 12 ώρες, Μαγείρεμα 60’,
ΥΛΙΚΑ (για 4-6 μερίδες)
1/2 κιλό ρεβίθια
2 φρέσκες πιπεριές πράσινες, κομμένες σε μπαστουνάκια κι έπειτα σε τετράγωνα κομματάκια
2 φρέσκες πιπεριές κόκκινες, κομμένες σε μπαστουνάκια κι έπειτα σε τετράγωνα κομματάκια
2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
3 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
½ ματσάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός
Για τη βινεγκρέτ
150 ml ελαιόλαδο
50 ml ξίδι βαλσαμικό
2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Μουλιάζουμε αποβραδίς τα ρεβίθια σε κρύο νερό. Την επομένη αλλάζουμε το νερό και τα βράζουμε για μία ώρα περίπου σε μέτρια φωτιά, ξαφρίζοντας τακτικά. Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε 1 κουταλάκι αλάτι. Αφού βράσουν τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
Ανακατεύουμε τα ρεβίθια με τις φέτες των κρεμμυδιών, το σκόρδο, τις πιπεριές (πράσινες και κόκκινες) και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Βινεγκρέτ: Χτυπάμε στο μούλτι το ελαιόλαδο με το ξίδι και προσθέτουμε ένα κουταλάκι αλάτι και 1 κουταλάκι πιπέρι. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
- Άνω Λιόσια: 16χρονος εγκατέλειψε τη 2χρονη ανιψιά του στο ΙΧ που οδηγούσε – Δεν σταμάτησε σε σήμα της ΕΛ.ΑΣ.
- Μπεσίκτας – Πανιώνιος 101-83: Οι κυανέρυθροι έμειναν από δυνάμεις στο τέλος
- Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Η Β. Ελλάδα είναι ζωτικής σημασίας για τη δύναμη και το βάθος της διμερούς σχέσης ΗΠΑ-Ελλάδας
- Ωμή παρέμβαση Τραμπ υπέρ των ακροδεξιών κομμάτων στην Ευρώπη – Προειδοποιεί για «μεγάλη αντικατάσταση»
- ΠΑΟΚ: Εκτός δράσης για ένα μήνα ο Μιχαηλίδης
- ΛΔ Κονγκό: Αμείωτοι οι βομβαρδισμοί παρά την ειρηνευτική συμφωνία – «Εκρήγνυνται πάνω από τα σπίτια»