Νόστιμη σπιτική μαρμελάδα βερίκοκο
Φτιάξτε μόνοι σας την πιο εύκολη συνταγή
Spotlight
-
Πέντε συμβουλές που θα ενισχύσουν την έμφυτη νοημοσύνη του σκύλου σας
-
Πρεμιέρα σήμερα για το εορταστικό ωράριο των εμπορικών καταστημάτων
-
Το μεγάλο κόλπο των χάκερς - Ποιες χώρες κάνουν πειραματόζωα για τις επιθέσεις τους
-
Αποκάλυψη: Δύο μυστικές έρευνες στην ΕΛ.ΑΣ για το χρυσό «κόλπο» αστυνομικών με ξενοδοχεία
Υλικά
1 κιλό βερίκοκα
600 γρ. ζάχαρη
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
1 μικρό ποτηράκι νερό
Εκτέλεση
1. Διαλέγετε βερίκοκα ώριμα, αλλά γερά. Τα πλένετε καλά, αφαιρείτε το κουκούτσι τους και τα βάζετε να βράσουν μαζί με το νερό.
2. Μόλις βράσουν και λιώσουν περάστε τα από μια σήτα, μαζέψτε τον πολτό τους και βάλτε τον μαζί με τη ζάχαρη σε μια φαρδιά κατσαρόλα.
3. Αφήστε τη μαρμελάδα να βράσει, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να δέσει.
4. Προσθέστε το χυμό λεμονιού, αφήστε τη να πάρει μερικές βράσεις ακόμα και μετά κατεβάστε τη από τη φωτιά.
5. Αφήστε τη να κρυώσει και βάλτε τη σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις