Ονόματα διεθνούς φήμης, όπως η Μόνικα Μπελούτσι που θα ερμηνεύσει επιστολές και αναμνήσεις της Μαρίας Κάλλας (21/9) ή το καλτ μουσικό βρετανικό τρίο Tiger Lillies (30/9) σε μια παράσταση/σχόλιο για την επιδημία του κοροναϊού, αλλά και πιο «δικοί» μας καλλιτέχνες, όπως ο Σάκης Ρουβάς και η Σόνια Θεοδωρίδου σε κλασικές επιτυχίες από το διεθνές και το ελληνικό ρεπερτόριο (12/9) ή η Άλκηστις Πρωτοψάλτη σε τραγούδια με έντονο το άρωμα της Ανατολής (15/9), θα πλαισιώσουν τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν τον Σεπτέμβριο στο Ηρώδειο.
Επιπλέον, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ κορυφαίοι σολίστ όπως η δεξιοτέχνις του βιολιού Ανζέλ Ντιμπό (27/9), αστέρες του χορού από τα μπαλέτα Μπολσόι και Μαρίνσκι (5/9) ή τον κόσμο του τάνγκο και του φλαμένκο (23/9), αγαπημένοι Ελληνες μουσικοί και τραγουδιστές, όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος (7-8/9), η Μαρινέλλα (4/9) και ο Μάριος Φραγκούλης (11/9), η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών σε κλασικό ροκ ρεπερτόριο (19-20/9), αλλά και θεατρικές παραστάσεις, όπως :
«Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα (16-17/9) και «Βάκχες» από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης (3/9), θα δώσουν το παρόν φέτος στο φημισμένο ρωμαϊκό θέατρο, μετά και το «πράσινο φως» που δόθηκε πρόσφατα από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και την υπουργική απόφαση που ακολούθησε.
Το πρόγραμμα στο Ηρώδειο
Με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές λόγω εξελίξεων από το μέτωπο της πανδημίας, οι εκτός Φεστιβάλ Αθηνών καλλιτεχνικές εκδηλώσεις για τη φθινοπωρινή περίοδο 2020 στο Ηρώδειο είναι οι εξής:
3 Σεπτεμβρίου: «Βάκχες» του Ευριπίδη (θεατρική παράσταση) – ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης
Τα συστατικά του χυμού παντζαριού υποστηρίζουν την καρδιά και την κυκλοφορία του αίματος, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στη φυσική ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.