Η ιταλική φίρμα αποκάλυψε μια ειδική έκδοση της Aventador με την οποία αποσκοπεί να συστήσει στο κοινό τις νέες εικονικές, υπηρεσίες εξατομίκευσης ,  που θα προσφέρει εφεξής στους δυνητικούς πελάτες της.

Η Lamborghini Aventador SVJ Xago Edition, όπως είναι η πλήρης ονομασία της, θα κατασκευαστεί σε μόλις 10 αντίτυπα και είναι διαθέσιμη αποκλειστικά για όσους χρησιμοποιήσουν την νέα online υπηρεσία που φέρει τον τίτλο Ad Personam.

Όπως και οι μέχρι σήμερα γνωστές υπηρεσίες εξατομίκευσης της Lamborghini,  οι δυνητικοί ιδιοκτήτες μπορούν να διαμορφώσουν πολλές διαφορετικές παραμέτρους του αυτοκινήτου τους, χωρίς ωστόσο να χρειάζεται να επισκεφτούν την έδρα της Lamborghini στην Μπολόνια.

Η νέα υπηρεσία θυμίζει μια πιο εξατομικευμένη εκδοχή ενός online συστήματος διαμόρφωσης καθώς οι δυνητικοί αγοραστές ενός μοντέλου Lamborghini θα μπορούν να κλείσουν video call με ειδικούς συμβούλους της φίρμας οι οποίοι θα αναλάβουν να τους ξεναγήσουν στις διαφορετικές δυνατότητες εξατομίκευσης.

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής, οι αγοραστές θα λαμβάνουν μια εξατομικευμένη πρόταση υπό την μορφή σκίτσων αλλά και φυσικά δείγματα των υλικών που έχουν διαλέξει ώστε να σχηματίσουν μια εμπεριστατωμένη εικόνα.

Σε ό,τι αφορά την Xago Εdition που αναλαμβάνει να προλογίσει την υπηρεσία, όπως εύκολα υποθέτει κανείς, η έκδοση διαθέτει ορισμένα πολύ ιδιαίτερα σχεδιαστικά στοιχεία με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα εξαγωνικά μοτίβα που κοσμούν το αμάξωμα, τις πόρτες και τα φτερά καθώς και τους τροχούς σε μαύρο γυαλιστερό φινίρισμα.

Επίσης στο πλαίσιο των νέων υπηρεσιών της Lamborghini, οι δυνητικοί αγοραστές θα μπορούν να έχουν λόγο στους χρωματισμούς του splitter, των καθρεπτών, των κατώτερων πλευρικών τμημάτων και του spoiler.

Αντιστοίχως το εσωτερικό της Xago Edition εναρμονίζεται με τις χρωματικές επιλογές και τις λεπτομέρειες του αμαξώματος ενώ, όπως για κάθε ειδική έκδοση που σέβεται τον εαυτό της, έτσι και στην προκειμένη περίπτωση, το ταμπλό κοσμεί πλακέτα με τον αύξοντα αριθμό του αντιτύπου.

Όπως υποδηλώνει και η ονομασία της, η Xago Edition βασίζεται στην Aventador SVJ Roadster, αξιοποιώντας τον γνώριμο ατμοσφαιρικό V12 των 6,5 λίτρων ο οποίος αποδίδει 770 ίππους και 720 Nm ροπής. Ο κινητήρας συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο επτά σχέσεων και σύστημα τετρακίνησης, που καθιστούν εφικτή τη διαδικασία επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα σε 2,8 δευτερόλεπτα. Η μέγιστη ταχύτητα διαμορφώνεται σε 350 χλμ./ώρα.